I början av februari i år öppnade Food Village på Virkesvägen i Hammarby Sjöstad. Vi beslöt oss för att det var dags för att avlägga en visit.
Bakom den kombinerade krogen och saluhallen står kökschefen Gustaf Otterberg, som tidigare bland annat haft samma roll på restaurang Leijontornet och Ekstedt. Lokalen är ljus, fräsch och menyn består av smårätter baserat på den egna saluhallen – vilket visar sig vara lite av en sanning med modifikation.
Först meddelas vi att brödet är slut, trots att vi ser att det finns i saluhallen. Men vi nöjer oss med knäckebröd istället. Därefter blir vi meddelade att även högreven är slut och ersatt med entrecôte. Vi godtar ersättningen, men när rätten kommer in visar den sig bestå av båda styckningsdetaljerna. Vi får också informationen att alla rätter ska serveras samtidigt, vilket inte stämmer. Det är ganska virrigt allting.
Men hur smakar maten då? Tja, "helt okej" är nog det mest träffande omdömet. Rätterna är väldigt rena i smaken och består oftast av endast en råvara, vilket absolut gör att kvaliteten på desamma kommer fram tydligt, men det blir också lite tråkigt – framför allt när de inte serveras samtidigt. Vi får exempelvis en vitsparris och en friterad jordärtskocka som smakar riktigt bra. Samtidigt visar sig kronärtskockan helt och hållet sakna kött.
Inramningen är däremot mycket trevlig och känns modern, så som helhetsbetyg är vi beredda att ta upp det ett par snäpp. Bara köket gör detsamma.
Läs mer: Food Village flyttar in i Klara C.