grönsaksutbildning

Varför du ska grilla din sallad

Att utsätta salladsblad för värme betyder oftast slokande slafs. Undantaget som bekräftar regeln är att grilla: många salladssorter har en naturlig sötma som inte kommer fram när du äter de råa. Utsätter du de däremot för skållhet kolgrillvärme i en knapp minut får du fram allt det fina med salladen men behåller samtidigt krispigheten.

Vilket grönsak passar bäst som huvudbonad på Lady Gaga?

Svaret är tveklöst romanesco. En hybrid mellan blomkål och broccoli som är i säsong under sommarmånaderna och tidig höst. Förutom att den har en vacker färg är ju hela poängen med romanescons stjärnglans att den är uppbyggd av fraktaler, ett självlikformigt mönster med struktur i alla skalor. Kort sagt, den minsta delen av romanescon skulle om den förstorades se exakt likadan ut som en hel, stor romanesco. Fantastiskt!

Najs med majs

Minns den där sommaren när grillad majs fick nytt värde för mig. Ofta när man får in nytt blod i vänkretsen följer det även med några droppar nytt blod in i ens matlagning, och just den mexikanska gatumatsmajs jag beskriver nedan är en sådan rätt. När majs är gott är det fan så jäkla gott. Här kommer två goda saker du kan göra med majs:

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!