Femme Förebilder.

Pontus de Wolfe 12:43 29 Mar 2011

Här kommer de vinnande bidragen i förra veckans tävling! Temat var kvinnliga förebilder, och följande fem belönas med Patti Smiths Just Kids,  för sina spännande förslag med schyssta vinklar. Håll utkik efter fler tävlingar så småningom och grattis!!

Jag älskar Edith Piaf. Jag älskar att läsa om henne, höra hennes musik om och om igen (som även digitalt har känslan av knastrig vinyl), se filmen om henne... Kanske är hon inte en förebild vad gäller hälsosamt leverne, men vad gäller känsla, passion, innerlighet och en kämparanda så är hon min hjälte. 

 
/Karin
 

Sandra Beijer såklart!

   Ett tag sedan insåg jag att jag måste måste måste jobba inom reklam. Alla jobb jag någonsin tänkt mig kändes ungefär "det vore kul ..." men varje gång jag började tänka på reklam, cw:s, ad:s, byråer och kampanjer fick jag plötsligt hundra fjärilar i magen och nästan svindel. Jag kände att reklam är partnern jag letat efter. Men. Hur komma dit? Alltså jag vet fortfarande inte och ligger vaken om nätterna och har hjärtklappsångest över arbetsproverna till Beckmans och Berghs och allt men jag vet bara att jag _måste_ dit. På något sätt.
    Sandra får allt att se så lätt ut. Hon är dessutom världens finaste, knäpper supervackra bilder och hittar på fantastiska upptåg. Och bor i New York. Dessutom är hon copy och jag bara försöker känna dom där ångestnätterna att kan hon, så kan jag. Det måste vara så.
    Nu allt eftersom månaderna går försöker jag suga åt mig allt som har det minsta med reklam att göra. Måste hitta en väg, för jag har aldrig haft en dröm som är så här tydlig. Jag går på föreläsningar, läser reklambloggar, bokmärker hemsidor. Och igenom allt det där, under varje kafferast, efter varje läst Resumé-inlägg tänker jag bara Sandra Sandra Sandra. Kan du, så kan jag. Det måste vara så. Det måste vara så.

/Victoria

Min nominering är givetvis Ellen Allien som sedan några år har rockat allas lurviga genom sitt skivbolag BPitch Control. Att som kvinna slå igenom den så mansdominerade technoscenen med så svinigt bra releaser, både själv och med signeringar som Apparat, Modeselektor, och Paul Kalkbrenner, gör mig glad och får mig att vilja musicera!

/Jocke

    Jag satt bara häromdagen bredvid en tjej på tunnelbanans gröna linje 
 som satt och läste denna. Jag såg Patti Smith pryda flera utav sidorna. 
 Hon som läste hade kommit långt, det var bara några sidor kvar. På bara 
 några stationer hade hon läst ut boken. Då slog hon varmsamt igen 
 pärmarna, gjorde ett litet "åh"-ljud och började gråta. Jag letade 
 snabbt fram min min finaste näsduk och gav den till henne, men innan vi 
 hann säga något till varandra så hade jag kommit fram till min 
 destination. Jag gick av tittandes mot henne hela vägen ut ur vagnen, 
 och såg henne sitta och snyta sig i näsduken när tåget åkte iväg. Jag 
 stod kvar på perrongen en bra stund. Kände starkt att jag ville läsa vad 
 hon läst.

/Armand


I  höstas upptäckte jag Säkert! Lite 
senare Hello Saferide. På det mest hjärteskärande sätt skriver hon om de historierna vi så ofta glömmer. Om att vara lite för bra i skolan. Om
barnet som aldrig blev till. Om att flytta från sin hemstad. Texterna är
för vackra. Melodierna är för vackra. Skrivna av hon som är valde att
gå sin egen väg. Just därför är hon så vacker. För hon är sig själv.
Naturlig och på riktigt. Och hon är inte bara en fantastisk låtskrivare
och artist. Hon är journalist och snart psykolog. Allt det som jag
knappt vågar drömma om. Just därför är Annika Norlin min kvinnliga
förebild nummer ett. /Loo Det var det, folks. Kolla genast upp om någon av dessa fem är nya för er! P

Fler blogginlägg från Pontus de Wolfe