Smygläsning av min nya bok

Peter Morath 11:22 22 Mar 2012

Stod i köket och bryggde mitt kaffe helt oskyldigt när jag fick syn på de här jävla dårarna nere på gården:

Se där. Bröderna linne. Teknologer. Jag kan SE det. Härifrån. Från mitt köksfönster kan jag SE, nästan LUKTA mig till att vi har att göra med teknologer. "Hur fan kan du veta det?" undrar ni. Det ska jag berätta. Teknologer är nämligen ALLTID först med att bära shorts. Teknologer har ALLTID svarta tubsockor i sneakers. Teknologer har ALLTID linne på sig så fort temperaturen överstiger fyra grader. 

Alltså. Jag vill inte vara någon glädjedödare här. Jag tycker det är helt ljuvligt att våren äntligen verkar vara kommen. Men... den här bilden tog jag så sent som för fyra dagar sen. På min pärlhyacint:

Och då var det inte så LITE snö ute. 

Så de kan ju glädjas så mycket de vill, teknologhelvetena, men jag VÄGRAR lita på att vintern inte kommer tillbaka. För jag avskyr att bli besviken. De där teknologerna, Bröderna linne, de kommer bli JÄTTELEDSNA om det snöar igen. Medan jag kommer kunna fnysa åt det. Muttra "vavarejasa". På detta sätt undviker jag häftiga humörsvängningar. Och klarar mig relativt smärtfritt genom livet. Alla borde prova. 

Men det var egentligen inte det här jag skulle berätta för er. Det jag tänkte berätta var att jag ju förstås tycker att den här bloggen är helt fantastiskt bra och att det nog glädjer er alla, varenda en av er, när jag meddelar att jag tänker skriva en bok. 

"Skitsnack!" tänker ni. "Han slutför aldrig någonting, lovar att han ska blogga oftare och skiter i det, det finns ingen anledning att tro att det här skulle sluta annorlunda". 

Men det gör jag visst det! För jag har förändrats! För det första bloggar jag ju nu, eller hur? Jag lovade ju att slänga upp ett inlägg lagom till lunch och klockan är ju tamejfan bara 11. Nej, jag kommer att skriva en bok. Det handlar inte om att skriva en lång bok. Den kanske inte ens blir publicerad. Den kanske blir en tiosidorspocket som jag prackar på skitungar på skolgårdar, med hot om stryk. Men vad som är säkert är att jag kommer att skriva en bok, som JAG är nöjd med. Jag vet redan vad den kommer att handla om. Den kommer att handla om en hipster. Det blir kanske fyra kapitel. Det första har jag redan skrivit:

Det var en gång en hipster som gick in i en fin herrekiperingsboutique. Han köpte en väska som var ganska snygg, som alla andra hade. Sedan köpte han en jacka som var helt okej-snygg, som alla andra hade. Dessförinnan hade han varit och klippt sig – men bara lite på sidorna – för att kunna se ut som han alltid ser ut, vilket är precis som alla andra. Sedan sket han på sig. Hipstern alltså. Han sket på sig i boutiquen. 

Jag håller på med andra kapitlet nu men det får ni fanimej ta och vänta lite på! Suga lite på karamellen! Eller hur, det vore väl inte kul att få allt på en och samma gång? Vad hände med spänningen, liksom? 

Ge er till tåls. Jag återkommer. Lovar. 

Fler blogginlägg från Peter Morath