Min morgon utan bilder

Peter Morath 11:18 30 Mar 2012

Jaha. Bloggen fortsätter. Idag då, fredag den 30 mars 2012: istället för att (som varje jävla morgon i tre års tid) gå till Folkes livs för att handla lingongrova tog jag av till höger efter rondellen och jag kände att jag genom att ändra kurs, ändra planen, plötsligt hade gett mig en viss frihet, en liten pust av hisnande ovisshet och jag promenerade igenom Ekonomikumparken och det kändes busigt och märkligt och så gick Eras superdramatiska låt Ameno på och jag TYCKTE verkligen att jag befann mig i något slags underbart outforskat och oförstört ingenmansland och det hela var lite kittlande och annorlunda och jag var mycket medveten om att jag just i detta då var i begrepp att promenera hela den långa vägen till ICA Luthagen för mina lingongrovainköp och det har verkligen, under mina tre år i Uppsala, aldrig hänt och jag kände liksom "herregud, herregud, nu Peter, nu händer det på riktigt, herregud, herreGUD" och musiken var dramatisk och storslagen och jag hade gåshud som bara fan och njöt i fulla drag och rätt som det var stötte jag på en jävla juristjävel i gubbful, tråkbeige trenchcoat som jag uppenbarligen var bekant med för han sa "men tjaaa Peter" och "vad gör DU här borta så tidigt på morgon" och han stank av Polo Sport-parfym och jag minns att jag tänkte att han verkligen luktade väldigt äckligt och väldigt nittiotal och hans hår var liksom kladdigt och fettigt av allt hårgelé eller vax eller vad i HELVETE nu männsker med hår använder för produkter nuförtin och jag tappade med ens aptiten, blev mer illamående, och det var ju fan för herregud vad jag hade sett fram emot min lingongrovamorgonstund framför Magdalena Ribbings vett- och etikettblogg och så... så skulle den där fasansfulla främlingen komma och förstöra allt med sin trench och sitt hår och sin parfym och sitt "men tjaaa" och tro fa-an det att jag vände om och gick hem till mitt lilla rum och tog en dusch och bytte kläder (nya summer fresh jeans och en SVINdyr tröja från Hope som nån fashiönsnubbe glömt kvar efter förra veckans korridorsfest) och gick sen så rakryggat och sammanhållet jag kunde mot Folkes livs och rafsade hastigt ner fyra lingongrova i korgen och så snabbt, snabbt till kassan och chip funkar ej okej men kan jag dra kortet då "det går inte med de nya apparaterna" jaha kan jag signera kvittot då "har du leg" nej jag har inget leg jag ska bara köpa bröd "då kan jag tyvärr inte sälja det här" men jag ska ju FÖR FAN OCH HANS MOSTER BARA KÖPA FRUKOSTBRÖD OCH JAG VET ATT JAG INTE SKA STÅ OCH SKRIKA PÅ DIG KASSÖREN FÖR DU GÖR BARA DITT JOBB OCH JAG HAR SJÄLV JOBBAT PÅ ICA TYP HUNDRATUSEN ÅR OCH JAG VET ATT DET SUGER OCH KUNDER ÄR DRYGA OCH OTREVLIGA MEN LÅT MIG NU FÅ KÖPA DESSA BRÖD UTAN ATT JAG SKA BEHÖVA STYRKA ATT JAG VERKLIGEN ÄR JAG OCH INTE NÅGON SOM ROAR SIG MED ATT UNDER FALSKT ALIAS KÖPA BRÖD men det där tänkte jag bara och muttrade istället något i stil med att det var typiskt och att jag genast ska gå och hämta legget och sen gick jag hem och letade efter legget men hittade det inte och nu har jag verkligen varit skithungrig i tre timmar och för att försöka tänka på annat skriver jag det här inlägget och nu är det slut men magen kurrar som aldrig förr. 

Fler blogginlägg från Peter Morath