Recap: Beyoncés 17 minuter långa medley på VMAs 2014 (feat. Blue Ivy)

Parisa Amiri 08:30 25 Aug 2014
Se alla artiklar om: 

Vi kommer till vinnarna av diverse priser, andra framträdanden och annat som vi alla vet är lågprio och stadigt placerat i kategorin "Övrigt".

 

För vi alla vet vad nattens VMAs gick ut på. 

Beyoncé öppnade vad som skulle bli ett 17 minuter långt medley, alltså ett ytterligare bevis på who run the world, med Mine, utan Drake. Känns helt i enlighet med Beys devis "show not tell", då låten inleds med "talking about breakups and separations - are we even gonna make it" för att bemöta sommarens rykten. Men det var bara början. 

TACK! Kul att vi fick KOMMA! 

Hon brände av Haunted, No Angel och Jealous innan det blev för mycket att hantera. 

Showen startade på riktigt med Blow, turn that cherry oooouuuuut. Vet inte riktigt vad det betyder, men kan gissa och älskar att säga det så. 

Drunk in Love fick vi utan Jay-Z. Och vem saknade honom med det här substitutet?

Stolen/schäslongen vi minns och kommit att älska i Partition-videon, där hon rullar runt och glider fram. Nu fick den vara rekvisita till Rocket, kanske ännu bättre pga inledande orden "Let me sit this ass on you". 

Partition fick vad den förtjänade ändå, här framförd med well, sekundära stänger. 

Och ifall någon skulle få för sig att sätta ihop lite arga tweets om att Beyoncé skulle vara en dålig förebild? Show don't tell som sagt, under inledningen av Flawless med Chimamandas mäktiga ord rullandes i bakgrunden. 

Höll mig ganska länge, men när hon frågade oss "How y'all wake up this morning" samlades första tårarna i halsen. 

Den största stjärnan under Flawless satt dock inte på scen faktiskt, men front row:

BLUE IVY! Hon vaknade like this! Att hon pallade dyka upp, kommer vara evigt tacksam. 

Jay Zs chock här! Som att han först då upptäckte att Blue Ivy är meant for stardom tack vare hennes genpool. 

I slutet av hårda, tillfredställande Flawless klipptes nya versen in från remixen med Nicki Minaj, "Of course sometimes shit goes down when there's a billion dollars on a elevator". Case closed. 

Till klipp på Blue Ivy som bebis med Jay-Z under "Blue" borde de första tårarna komma. Annars får ni kolla upp det. 

Hon avslutade med XO (för Coldplay för mig) och tog upp alla dansare på scen som att de skulle tacka av efter sin konsert. Då äntligen joinades hon av sin familj. 

Blue bjöd på en svag vink till sina fans. 

Och klappade lite för sin mamma också. 

Försökte finta en puss men åkte på det. 

Efter en puss med Jay-Z (som fått all skvallerpress att gå "Ah, men dåså, då är det ju lugnt") och att Blue ropat "GO Mommy" i micken (!!!!) delade Jay Z ut Michael Jackson Vanguard Award till hennes med orden "The greatest living entertainer". 

Hade velat delta i "Beyoncé"-chanten från publiken som tog över efter det, hur regisserat det än var. Men visst verkade hon överväldigad på riktigt? 

Upplägget påminner lite om när Tina Knowles delade ut Millennium Award till henne efter gamechanger-showen med Who Run The World 2011, här. Fast då var inte Jay Z pappan med en hipp hatt som stod bredvid utan killen på VIP:en med solglasögon inomhus. 

 

OBS: Alla videos har raderats, säg till om ni hittar ett klipp så uppdaterar jag!

Fler blogginlägg från Parisa Amiri