Imorgon premiärvisar vi webbtv-serien Nästa Nivå

Parisa Amiri 16:57 2 Dec 2013

Blomstrandet av svensk hiphop är årets faktum, och för att markera det tillbringade jag två veckor i Köpenhamn i våras tillsammans med artister som Stor, Labyrint, Cleo och Mohammed Ali som tillsammans med producenterna Salazar Brothers och Embee fick skapa en låt tillsammans med varsin särskilt utvald talang. Förutom att de fyra skapade låtarna släpps på en EP nästa vecka publicerar vi samtliga fyra delar av webbtv-serien Nästa Nivå här på Nöjesguiden, med start imorgon!

Går att läsa mer på Resumé också.

 

Älskar att samla tecken på att hiphopens definitiva stortid är här. Några favoriter:

Tidigare i somras höll jag, tillsammans med Adam Tensta, i invigningen av We Are Stockholm i Kungsträdgården, där hela den svenska hiphopeliten samlades och uppträdde inför 16 000 människor. Förra veckan sände Kobra sitt avsnitt om omfamnandet av svensk hiphop och i helgen sände SVT2 filmen om de legendariska Salazar-brödernas resa och betydelse för svensk musik. 

Samma Salazar-bröders label Redline Recordings har dominerat flödet av ny musik under #rödnovember, med bland annat släpp från Mohammed Ali, Linda Pira, Amsie Brown, Labyrint. Linda Pira gästade Malou, MALOU. Kulturjournalister blev nerringda häromdagen för att kommentera Kartellens och Timbuktus SD-kritiska "Svarta Duvor och Vita Liljor", Karolina Ramqvist sa det bäst

OCH! I lördags såg jag Turbo på bio med min åttaåriga lillebror och det visade sig att Ison och Petter hade varsin snigelroll i den animerade storfilmen. Min absoluta favorit just nu. 

Fler blogginlägg från Parisa Amiri