Nästa nivå

Förhandsvisningen av Nästa Nivå på Rigoletto

Parisa Amiri 17:16 15 Oct 2014
Se alla artiklar om: 

Ingen tråkig dag på sociala medier idag! 

Och det var verkligen inte tråkigt igår, när vi samlade nära och kära till oss personligen, till Nöjesguiden, till Nästa Nivå och/eller svensk hiphop. De där stora känslorna och lovorden från mina proffsiga instagramprints fyllde ett rum under en timmes tid när vi hade bjudit in till förhandsvisning av serien på Rigoletto.

Inte ett torrt öga eller en enda oskrattad mun i salongen. 

Här är mitt radsällskap som jag vill tipsa om som fokusgrupp, om ni ska testa en produkt? Vare sig det är chips eller som i detta fall, fem avsnitt med unga talanger som berättar om sina liv och drömmar.

Kristin grät till varje avsnitt. Tiffany och Bianca turades om att skrika av skratt. Finns inga bättre kvalitetsmarkörer! 

Fiona hade premiärklätt sig i Kristins ägiga 5inist-tröja, som hon designat för Faggot Apparel! Ett måste, ska beställa min i detta n u.

Vågade inte be om en selfie med Joy. Hehe. Här med bästa Beri och Syster Sol.

Som att det inte vore en tillräcklig treat att få titta på avsnitten med alla talanger, artister, producenter och tillhörande fans samlade - ni förstår ju vilken oslagbar hejaklackstämning det var - bjöd Lokal och Jeaff (från, kanske det roligaste, avsnittet med Medina) på varsin vers a capella.

Dags att unna er: titta på avsnitten här!

Läs mer

Nästa Nivå: Maskinen och Joy - Joy är nåt som ingen annan är

Parisa Amiri 14:55 15 Oct 2014
Se alla artiklar om: 

Äntligen får jag visa er det jag fått hålla för mig själv i flera månader nu! Nästa Nivå, hiphopserien där etablerade artister och producenter tar sig an unga talanger, är tillbaka i fem avsnitt med premiär idag och kräver er uppmärksamhet. Ni kommer inte att ångra er. Mack Beats, Timbuktu och Chords, Syster Sol och Zany Lou, Medina och Maskinen deltar alla i att coacha framtidens hiphop-artister.

Bland talangerna finns JOY. En färdig stjärna, artist, idol och ikon. 

Vi visste inte vad som väntade oss när vi första gången spelade Linda Piras stjärnspäckade remix på "Knäpper mina fingrar"

Vi har hittat tidskoden (4:05) för hennes vers på Lorentz "Där dit vinden kommer" med Jaqe för att kunna få hennes ord repeterade för oss gång på gång. 

"Spelar korten rätt, fast jag fick den sämsta handen".

Vi har fyllts av framtidshopp av att läsa intervjuer med henne

Vi har backtrackat hennes Instagram fler gånger än vi vill erkänna. 

Vi har printscreenat när hon beviljat oss ett svar på våra många utrop. Haha, ja. 

Min stora besatthet Joy hälsas alltså välkommen av Maskinen i Köpenhamn med en sprayad joyride (såg ni vad jag gjorde där!) som födelsedagspresent. Joy får sitt beat. Joy sätter sig och skriver under pågående fest. Vi får se henne berätta om en verklighet jag tror att väldigt få kan sätta sig in i, än mindre genomleva och fortfarande besitta den styrkan och tilltron till sin förmåga. 

Det som är fantastiskt med Joy är inte bara det uppenbara. Imponeras inte bara av hennes obestridliga talang, den där omedelbara karisman, allt det som inte går att lära sig. Jag vill att ni tittar på Joys avsnitt och imponeras också av hur en person, så ung dessutom, kan vara så obeveklig, hängiven och orädd trots att hon inte fått några fördelar levererade gratis och utan slit. Hur förutsättningarna snarare motverkat henne. 

Grattis Joy till din fulländade debutsingel. JOYA UT DEN!

...när hon ouff:ar sig själv där hon testlägger en vers över beatet? Älskar henne så mycket i den stunden.

Sitter ni och darrar nu? Passa på att se alla avsnitten av Nästa Nivå, här!

Läs mer

Salazar-bröderna, Embee, Stor, Cleo, Labyrint, Mohammed Ali - Nästa Nivås fyra avsnitt!

Parisa Amiri 12:55 6 Dec 2013

Om ni bara visste hur länge jag väntat på att få skriva det här: samtliga fyra avsnitt av Nästa Nivå är släppta!

För er som missat det är Nästa Nivå projektet där vi, tillsammans med programledaren Adam Tensta, gav oss på att vara med och forma nästa generation svensk hiphop. Till vår hjälp hade vi även med oss de främsta inom den växande, alltmer populära och inflytelserika genren idag. Giganter som Salazar-bröderna, Embee, Labyrint, Stor, Cleo och Mohammed Ali erbjöd sin tid, sitt engagemang och sitt kunnande. Fyra talanger/talangfulla duos valdes ut av artisterna och resultatet blev en EP med alla fyra låtar, fyra musikvideos OCH de fyra avsnitt som utgör webbtv-serien Nästa Nivå. 

Skrivkrampen på tåget ner till studion i Köpenhamn, att sätta den första inspelningen, att kämpa med SAMMA rad gång efter gång, att ha tillgång till all erfarenhet coacherna och producenterna sitter på och till slut att få höra sitt slutresultat. Garanterat det mest givande jag har varit en del av och idag publicerar vi då det fjärde och sista avsnittet, alla ligger samlade här!

Ni kan få kika direkt här också:

Nästa Nivå #1: Femtastic-rapparen Cleo valde tjejerna Caty och AMC, som valde att göra en klubblåt på ett beat av producenten Embee. Cleo är den enda förebild någon behöver, någonsin. 

Nästa Nivå #2: Ortens favoriter, Labyrint, valde sin favorit Firat Alby. När Aki fick svara på frågan om varför de valde just Firat sa han "Han har tre-fyra vänner som har mördats senaste året, han är 20 år, det här är någonting som kan ta honom till något bättre ", ett typiskt exempel på den sortens historier och livsöden som enbart ventileras i hiphopen. Akis (P3 Guld-nominerad, obs!) utläggning om talang och det utrymme man kan få inom hiphop får ingen missa. 

Dajankos luftboxande och Jaccos turban gör inte direkt ont att kolla på, heller.

Nästa Nivå #3: Det här blev ett avsnitt fyllt av mina personliga favoriter, och därför är det inte så konstigt att det blev mitt favoritavsnitt.

Sveriges mest politiska rappare, Mohammed Ali, valde duon 14X med Rawda och Gabbe och med på resan finns svensk hiphops grundpelare, Salazar-bröderna. Resultatet blev såklart en hit, på en Ayo-sampling. På RIKTIGT. Och som vanligt, allt Salla och Masse har att säga är rent guld. 

Mitt haggskratt går även att höras i slutet.

Obs, Rawda har släppt singlarna Backspegeln och Bli inte Sur den senaste månaden och intervjuas i senaste numret av Nöjesguiden, går att läsa på nätet här!

Nästa Nivå #4: När Stor (i veckan P3 Guld-nominerad!) släppte sitt debutalbum Sherekhan XIII översköljdes det av lovord och högsta betyg, även i Nöjesguiden. Han valde sjukt begåvade Juice BC och beatet är kanske det hookigaste i serien. Bästa ögonblicket är ändå när Salla får frågan om Stor skriver snabbt. DET skrattet!  

Läs mer

Imorgon premiärvisar vi webbtv-serien Nästa Nivå

Parisa Amiri 16:57 2 Dec 2013

Blomstrandet av svensk hiphop är årets faktum, och för att markera det tillbringade jag två veckor i Köpenhamn i våras tillsammans med artister som Stor, Labyrint, Cleo och Mohammed Ali som tillsammans med producenterna Salazar Brothers och Embee fick skapa en låt tillsammans med varsin särskilt utvald talang. Förutom att de fyra skapade låtarna släpps på en EP nästa vecka publicerar vi samtliga fyra delar av webbtv-serien Nästa Nivå här på Nöjesguiden, med start imorgon!

Går att läsa mer på Resumé också.

 

Älskar att samla tecken på att hiphopens definitiva stortid är här. Några favoriter:

Tidigare i somras höll jag, tillsammans med Adam Tensta, i invigningen av We Are Stockholm i Kungsträdgården, där hela den svenska hiphopeliten samlades och uppträdde inför 16 000 människor. Förra veckan sände Kobra sitt avsnitt om omfamnandet av svensk hiphop och i helgen sände SVT2 filmen om de legendariska Salazar-brödernas resa och betydelse för svensk musik. 

Samma Salazar-bröders label Redline Recordings har dominerat flödet av ny musik under #rödnovember, med bland annat släpp från Mohammed Ali, Linda Pira, Amsie Brown, Labyrint. Linda Pira gästade Malou, MALOU. Kulturjournalister blev nerringda häromdagen för att kommentera Kartellens och Timbuktus SD-kritiska "Svarta Duvor och Vita Liljor", Karolina Ramqvist sa det bäst

OCH! I lördags såg jag Turbo på bio med min åttaåriga lillebror och det visade sig att Ison och Petter hade varsin snigelroll i den animerade storfilmen. Min absoluta favorit just nu. 

Läs mer

Nästa nivå

Parisa Amiri 16:14 21 Mar 2013

Hurra! Tillsammans med ett fint gäng ger vi oss på att hitta och lyfta fram nya hiphop-talanger i projektet Nästa nivå som kommer att sändas som webb-tv här på Nöjesguiden.se i höst. Läs mer om hur projektet går till och hur ni ansöker här

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla