Videopremiär: Min Stora Sorg - Hämnden är ljuv

Frida Salomonsson 14:50 8 May 2014Anso Lundin gör musik under sitt alias Min Stora Sorg – vi har älskat henne sedan den självbetitlade EP:n, och blev nyförälskade i och med debutalbumet Mvh Anso, M$$. Nu släpper hon singeln Hämnden är ljuv, tillsammans med en video som berör (och där vi även får se Ansos nya, boss ass frisyr!). Vi ringde upp henne för att få veta lite mer.

Hej Anso! Vad fin videon är. Vad handlar låten Hämnden är ljuv om?
– Hämnd, hämndbegär och hämndlust som jag kan minnas att jag haft hela livet. När jag var liten hoppades jag på att jag skulle hamna på sjukhus och få armen gipsad. Att de som varit dumma skulle ångra sig och vilja skriva på mitt gips.

Är det något särskilt som triggat igång den här känslan hos dig?
– Inget stort trauma, jag var inte mobbad i skolan eller så. Men jag är tjej och har gått i skolan med killar. Blivit utsatt för den typen av saker de flesta tjejer blir. En känsla av att i klassrummet och på skolgården var det killgänget som hade makten.

Jag har också känt så, att jag ska lyckas och visa alla som varit dumma!
– Precis! Väldigt många känner igen sig i den här känslan. Att vilja få revansch, den där sköna känslan av att hämnden är ljuv. Jag blev så nedslagen av maktfördelningen i skolan. Nu har jag känslan av att, jaha, och vad blev det av er nu då? Nu känner jag att det var jag som vann, vi vann.

– Rent allmänt i musikbranschen känns det likadant. På alla MTV-galor när jag växte upp var manliga rockstjärnor i fokus, och nu tar kvinnliga popstjärnor över. Det känns också som en ljuv hämnd.

Videon passar ju in på de här känslorna, hur tänkte ni kring den?
– Vi ville illustrera hämnd och objektifiera män, jag tänker att det är en symbol för hämnd gentemot hela musikindustrin. Det är fortfarande tufft att vara tjej. Man måste hela tiden bevisa saker på ett annat sätt och blir kallad krånglig så fort man inte är alla till lags. Det är som samplingen från Nicki Minaj i början av låten, “When I am assertive, I'm a bitch. When a man is assertive, he's a boss”.

– Vi ville göra det på ett vackert och poetiskt sätt. Men samtidigt visa den fula hämndkänslan, experimentera med hur långt kan man gå i en video för att visa det man faktiskt vill göra. De fulaste tankarna man kan ha. Så vi iscensatte det.

Är MSS-behovet omättligt? Här kan du dyka in i hennes nöjeshjärna.

Stad: 
Kategori: