Swedish Kamasutra debuterar på TT-turné

10:39 30 Aug 2023

Till vardags sjunger han i indieorkestern Two Year Vacation, men är även i full färd med att bygga sidoprojektet Swedish Kamasutra. Vi pratade med Jacob Ahlstrand inför att han parallellband ska göra livedebut på en turné sponsrad av ölmärket Three Towns. 

Om vi bortser från det uppenbara, namnet. Vad är Swedish Kamasutra musikaliskt?
– Det är går inte att kalla det för något annat än svensk pop, det rör sig onekligen någonstans i den världen vad det nu innebär. Jag vet inte om jag kan eller vill jämföra det med något annat, för jag tycker att det är så bra. Det är den musik jag är och vill göra i det här projektet.

Menar du att ni har ett helt unikt och eget sound?
– Nej men det är alltid så svårt, vem är man lik och allt det där. Problemet med svensk pop är att för många försöker låta som en variant på något annat och så blir det så man låter. Vi har gått in med en blank slate och så har det blivit svensk pop ändå, vilket väl säger en del om oss, haha.

Nu ska ni ut på er första turné, innan ni ens har släppt någon musik, och göra era första livegig. Hur känns det?
– Det ska bli skitkul! Jag ser fram emot cirkuselemenetet, att få åka runt med buss i kollektiv med andra artister och kreatörer. Jag har inte bott i kollektiv sedan jag var liten men jag hoppas att det ska bli precis samma sak. På turnén är det jag och Albin - juriststudent by day och två meter saxofonist med bar överkropp by night - som åker med. I normala fall är vi ett större band. 

När laddar ni upp första låten på Spotify?
– Det finns en lös dröm om att ha någonting ute i oktober-november. Jag ska iväg till Mexiko med Two Year Vacation först och efter det ska vi göra klart. Men fram till dess går det bara att lyssna på oss live, eller följa oss på på Instagram: @swedishkamasutra 

TT Tillsammans kommer till Stockholm och Kollektivet Livet (Stadsgårdskajen) 31/8, Göteborg och Lounge(s) 1/9, Malmö och Moriskan 2/9.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!