Stoppa bajshumorn i Paradise Hotel

10:15 2 Sep 2019

Frasse Levinsson har fått nog.

Det är mycket som är konstigt med den här säsongen av Paradise Hotel. Till exempel att Rebecca Stella kallar hotellet som deltagarna bor på ”en av världens mest mytomspunna platser” i inledningen av första avsnittet. Eller den krystade paketeringen ”revanchsäsongen”. Vi får se deltagaren Jennifer Karlsson kasta pil på ett fotografi av Robin ”Mos” Andersson och säga att hon inte kan förstå hur den jäveln kunde svika henne. Trots att vi alla minns att ”Mos” fick välja en person att dela pengarna med när han kastade kulan, och att han då valde Jennifers syster så att Jennifer skulle få pengarna ändå.

Men det obegripligaste av allt är att produktionen även detta år valt att satsa på bajshumorn. Bajshumorn har blivit mer och mer framträdande för varje säsong som gått. Det började med att man tvingades se ett toalettbesök och har nu utvecklats till rejält utdragna toalettscener med pålagda höga pruttljud för att det inte ska råda några som helst tvivel om vad som sker. Dessutom har det blivit obligatoriskt att ha med en kvinnlig deltagare vars enda personlighetsdrag är att hon inte kan sluta prata om hur mycket hon älskar att bajsa. (Och nej, det är för protokollet inte okej när killar gör det heller. Ingen ska någonsin prata om vad hen gör på toaletten)

När jag var på förhandsvisningen av premiäravsnittet förra veckan hade jag hoppats att vi skulle förskonas från detta i år. Men tji fick jag. Det var värre än någonsin. Det dröjde inte mer än fem minuter innan vi tvingades stifta bekantskap med årets bajs-tjej, som utförligt redogjorde för vad som händer med hennes mage när hon blir nervös. Senare i programmet är hon huvudperson i programmets äckligaste inslag genom tiderna när hon ger oss en på tok för lång genomgång av en vanlig dag i hennes mages liv. Givetvis förstärkt av de sadistiska klipparna, som ser det här som ett tillfälle att leva ut sina mest perversa fantasier.

Jag förstår att den här säsongen är körd eftersom den redan är inspelad och klippt. Men av 2020 önskar jag mig en sak: ett Paradise Hotel fritt från bajshumor.

Läs även: Årets Paradise Hotel-deltagare är kortare än någonsin

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!