Stockholm Fashion Week ställs in

16:15 1 Jul 2019

Modeveckan ställs in för klimatets skull.

Inte för att jag är någon större klimatkämpe själv, men jag hatar när klädmärken påstår sig göra något för miljön. Typ "hej här är vårt nystartade jeansmärke, vi har gjort vårt bästa för att reducera vattenåtgången i jeansproduktionen". Cut the bullshit. Vill du rädda planeten? Vad sägs om att inte starta ett jeansmärke?

Men det där var ett sidospår. Det jag egentligen ska rapportera är att Swedish Fashion Council bestämt sig för att ställa in höstens upplaga av Stockholm Fashion Week. 
– Fashion Week, liksom modebranschen i stort, står inför stora utmaningar för att möta de krav på hållbarhet, innovation, relevans och tajming som ställs idag. Mängder av framtidsrapporter visar på detta, ändå befinner sig branschen i limbo som påverkar svensk modescen i fel riktning. Därför behöver vi agera för att hjälpa branschen in i framtiden, säger Jennie Rosén, vd för Swedish Fashion Council, i ett pressmeddelande.

Detta sörjs främst av medarbetarna på tidningen Café, som inte får möjlighet att placera sig själva på listor över modeveckans bäst klädda.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!