Page Three

Tommie X 15:24 26 Nov 2008

 Påkläderiet, Old Touch och Lisa Larsson

Elena-Maria Smon Wolays och Chrystelle Tshimangas klubb Page Three är en klassisk liten burlesquekabarét som är elegant, flirtig och snygg samt fri från queerpolitiska vinklar. Klubben har ingen fast punkt utan dyker upp då och då på olika ställen.Elena-Maria Smon Wolays och Chrystelle Tshimangas klubb Page Three är en klassisk liten burlesquekabarét som är elegant, flirtig och snygg samt fri från queerpolitiska vinklar. Klubben har ingen fast punkt utan dyker upp då och då på olika ställen. Premiären ägde rum i november på Tranan, och för en kväll hade den anrika baren förvandlats till en jazzig femtiotalssalong. Elena-Maria, som är dansare i grunden, hade koreograferat ett läckert burlesquenummer inspirerat av Josephine Baker. Damerna fick idén till Page Three (namnet är taget från pinup-tjejerna på sidan tre i The Sun) efter en blöt kväll på stan då de båda insåg att de delade samma stora intresse för burlesque.
Chrystelle: Grundidéen är att människor som gillar burlesque som konstform ska kunna samlas för att ha kul, lyssna på jazzmusiken och inspireras av varandra. Man ska kunna komma till oss och känna att tiden har stannat någon gång under fyrtio- och femtiotalen. Vi vill vara så bra att folk plockar fram sin riktigt ömtåliga vintage-klänning, som man egentligen inte vill utsätta för slitage, en gång i månaden och dansar!
När jag frågar om vad som skiljer Page Three från existerande burlesqueklubbar, som Hootchy Kootchy, så refererar Elena-Marie skämtsamt till den som “La Camillas klubb”.
Elena-Maria: Jag har inte ens varit där faktiskt, Södra Teatern, right?
C: Det som skiljer oss från andra klubbar är att vi vill hålla det så “old school” som möjligt genom att inte spela någon modern musik alls och genom att bara bära tvättäkta vintagekostymer. Till skillnad från Hootchy Kootchy kommer ni aldrig få se några rosa syntetperuker på oss!
Musiken på Page Three står Sveriges nya stjärnskottsjazz-trummis Moussa Fadera och hans trio för.
E: Det är tanken att de ska fortsätta köra som vårt husband. Vi hoppas även att den nuvarande obefintliga budgeten börjar se lite bättre ut snart!
C: Det vi annars kommer dj:a mest är det jag kallar för Chrystelle-musik! Glatt och jazzigt från det ljuva femtiotalet!
E: Zizi JeanMarie, Ahmad Jamal, Max Roach, Miles Davis, Benny Goodman och så vidare.
Både Chrystelle och Elena-Maria känns igen sedan tidigare från sina respektive bloggar (chrystelle.blogg.se och elenamariawolay.blogg.se), där de publicerar massvis av bilder på sina outfits och frisyrer, och även tipsar om uteliv och shopping.
c: Jag började med min blogg när jag under två år bara reste runt överallt utan att sätta ner foten någonstans. Det blev ett sätt att hålla kontakt med släkt och vänner, de fick veta vart jag befann mig för tillfället genom bloggen. Och även vad jag hade på mig, vad jag gjorde och vad jag hittade på för hyss.
Vem vill ni helst se sätta sin fot på Page Three, levande eller död?
C: Min drömgäst skulle nog vara Dita von Teese eller en ung Tempest Storm. Eller såklart Bettie Page.
E: Oj, det finns så många! De flesta har gått bort... men om hon fortfarande levde; Billy Holiday. On crack!

Stad: 
Kategori: 
2 Visa kommentarer (2)

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!