Asha Ali på Nöjesguidens valvaka

Nöjesguidens valvaka 2014: Artisterna

Redaktion 12:17 22 Sep 2014

Den 14 september anordnade Nöjesguiden en stjärnspäckad valvaka på HTL. Och vad är väl en NG-valvaka utan framträdanden av Sveriges artistelit? Bland de som intog scenen återfanns Mohammed Ali, Shima Niavarani, Asha Ali och Alina Devecerski.

1. Asha Alis acapella-extravanganza med Words
Asha Ali uppträdde under den första av Nöjesguidens fyra valvakesändningar, och bevisade att grym musik inte behöver använda sig av annat än handklapp och stämmor.

2. Shima Niavarani tillägnar Shimmy Shimmy Shimmy Shine till sina föräldrar

Shima Niavarani har lyckats med bedriften att ha en karriär som musikalartist, skådespelare, komiker och soloartist. När hon uppträdde med Shimmy Shimmy Shimmy Shine tillägnade hon den till sina föräldrar, som flydde med henne från Iran.

3. Mohammed Ali kör 50 länder

Namnet Mohammed Ali är inte längre mest förknippat med Cassius Clay (som visserligen stavar sitt namn Muhammad Ali) utan med en av Sveriges absolut bästa hiphopduos. Och vilken av deras låtar kunde passa bättre en dag som denna än 50 länder, en diss mot rasism, segregation och känslan av att inte var riktigt hemma någonstans?

4. Alina Devecerski avslutar valvakan med Armé

Alina Devecerski har varit around sedan hon släppte debutsingeln Flytta på dig, en av få sommarplågor vi faktiskt aldrig tröttnade på. Med en minimalistisk sättning som bara bestod av henne och en trummis lyckades hon väl gestalta den explosiva desperation som följde av Sverigedemokraternas "super"-siffror.

Du kan se allt som hände på Nöjesguidens supervalvaka här.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar