Petter Hallén, Sanna Berg och Hugo Wittorf.

Nöjesguidens Vad blir det för rap?! prisas för sitt fina arbete

20:11 28 Sep 2017

Den nya insamlingsstiftelsen The Per Sinding-Larsen Trust delar under torsdagskvällen ut sina första stipendier. Ett av stipendierna går till podden Vad blir det för rap?! som faktiskt ligger hos oss på Nöjesguiden.

Stiftelsen Per Sinding-Larsen Trust delar ut stipendier i hans anda till svenskt musikliv. Stiftelsen grundades den 6 september 2015 – en gåva till musikjournalisten på hans födelsedag från hans vänner.

”Fantastiskt att mitt eget födelsedagskalas förvandlats till fest för svensk musik på det här viset. Bättre present går varken att ge eller få”, säger Per Sinding-Larsen.

”Som musikjournalist har jag varit med om att presentera nya artister under årens lopp, men att kunna gå in handgripligt och ge studiotid, utbildning och utrustning som stiftelsen gör i mitt namn är ett annat sätt att stötta en väg vidare in i musiken.”

Det största stipendiet tilldelas Daniela Sörensen som tidigare körat bakom Zara Larsson, Kent och Oskar Linnros men som nu satsar på solokarriär.


“Nu vill vi se denna
solklara stjärna från Akalla, nyutexaminerad från Musikmakarna i Örnsköldsvik med en röst och attityd som få, ta plats själv på estraden. Priset är en vecka i Rixmixningsverkets studio samt ljudutrustning att ha hemma.”

De andra två som tilldelas stipendier är:

Ardis (Shotgun!):

“Efter en framgångsrik karriär med två album och flera hits slutade Ardis tvärt med musiken 1998. Men hon har fortsatt göra musik. Varje dag i snart 20 år har Ardis Adriana Fagerholm skrivit och spelat in nya sånger. Nu känner hon sig redo för att stå på scen igen. Stiftelsen vill därför hjälpa till med en välkommen-tillbaka-uppmuntran. Ardis får vara med på ett internationellt songwriting camp. Dessutom får hon en videoinspelning.”

och såklart vår stora favorit Vad Blir Det För Rap?! med Petter Hallén, Sanna Berg och Hugo Wittorf: "Musikjournalistiken försvinner allt mer, men den poddcastande trion Vad blir det för rap gör just den rapportering vi vill höra 2017. Hugo, Sanna och Petter är kunniga, roliga och framförallt viktiga för svenskt musikliv. Inte minst när de lyfter fram artister som annan media inte rapporterar om. Som Petters extrainsatta specialavsnitt om Jaffar Byns "Ghettokända". Sedan 2010 har de pratat rap oavbrutet entusiastiskt ,oavlönade och osponsrade. Stiftelsen vill att de ska fortsätta. Den inspelningsutrustning de önskat sig får de med sig hem ikväll." :

Lyssna på Vad blir det för rap här!

 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!