Nöjesguidens favoriter vecka 5

19:00 3 Feb 2023

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ oss på Spotify för en ny lista varje fredag.

Raye

Efter sju långa år har Raye äntligen släppt sitt debutalbum, My 21st Century Blues. I biografiskt laddade texter får Raye äntligen berätta sin egen historia och får sin revansch på slemmiga musikproducenter och musikbranschen, som placerat henne i ett fack där hon bara fick fortsätta göra singlar och aldrig släppa album. Soundet går nu utanför topplistetoppen och har en bred referenspalett, så som neosoul, r’n’b, blues och dancehall.

Dottie Andersson

I veckan släppte Dottie Andersson sin debutlåt Heavy Objects. Andersson som kommer från Vetlanda är numera bosatt i Tyskland. Den nya singeln är det första smakprovet från hennes samarbete med producenten Martin Baumgartner. Soundet är tydligt grundat i pop men avvägt med tydliga melankoliska undertoner. Absolut ett namn att hålla koll på framöver.

Deportees

Den nya singeln Run for That Feeling är ytterligare ett smakprov från det kommande albumet People Are A Foreign Country som släpps i juni. "Jag tror att det finns en universell erfarenhet av att växa upp på en mindre ort. Lite som att man delar ett öde. Men livet behöver inte vara litet för att platsen är det och jag hade vänner med drömmar kraftfullare än självaste Vindelälven. Run for That Feeling handlar om en sådan vän och hur livet kastade oss åt diametralt olika håll. Vi har inte hörts på evigheter men jag tänker på honom ofta”, skriver Peder Stenberg i ett pressmeddelande.

Lil Yachty

Det nya albumet Let’s Start Here från Lil Yachty bjuder på ett skarpt tonskifte. “Mitt nya album är ett icke-rap album. Det är alternativt, det är grymt. Det är som ett psykedeliskt alternativt projekt. Det är annorlunda. Det är bara liveinstrument”, skriver han i ett pressmeddelande. Det sammanfattar projektet rätt bra, som förståeligt nog inte fallit alla i smaken. Ljudbilderna är betydligt mer funkiga, tillbakalutade och ljusa. Lika oväntat som snyggt.

Nea

Som låtskrivare har Nea skrivit låtar åt artister som Zara Larsson, Molly Sandén och Benjamin Ingrosso. I år ligger fokus på hennes solokarriär, i höst släpps nämligen hennes debutalbum. A Lover Like Me är den första låten från projektet, och inspirationen kommer från 90-talets pop. Producerar gör Daniel Ledinsky (Tove Lo, Shakira, Rihanna och Kent).

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!