Nöjesguidens favoriter vecka 39

14:32 30 Sep 2022

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ oss på Spotify för en ny lista varje fredag.

Daniella Binyamin

Out Of Fuel som släpps i dag är den tredje singeln från Daniella Binyamin, som annars frontar bandet Tiger. Hon har också skrivit låtar till artister som Zara Larsson och Lukas Graham. Hennes musik är dynamisk pop med välsnickrade melodier. “Den är ledsam och sensuell och har en ganska kaxig ljudbild, men temat i låten är egentligen väldigt skört och handlar om att känna sig osäker och liten i en relation. När jag skrev den var det som att jag gick in i en annan värld”, skriver Binyamin om låten i ett pressmeddelande. Ett album väntas nästa år.

Paramore

Efter ett uppehåll som varade i fem år är nu emo-popparna Paramore tillbaka. Gruppen som tidigare tappat bort sin identitet både som musiker och band säger att de nu “är på väg att uppleva de mest lyckliga och meningsfulla ögonblicken som Paramore”. This Is Why heter den nya singeln. Musiken är en slags spretig funk som påminner mycket om sångaren Hayley Williams debutalbum. Deras sjätte album släpps i februari nästa år.

Alice Boman

Boman släpper snart sitt andra album och nu är projektets fjärde singel här. Låten som heter Where To Put The Pain känns särskilt aktuell just nu. “Den handlar om hur man hanterar känslor som smärta, sorg och ängslan. När det som händer omkring en och i världen känns hopplöst och fruktansvärt blir det ibland överväldigande. Hur hittar man en balans i det?", skriver Boman i ett pressmeddelande. Albumet The Space Between släpps 21 oktober och följs upp av en turné med flera stopp i Sverige.

SYML ft Guy Garvey

Brian Fennell står bakom soloprojektet SYML (som på walesiska betyder ”simple”). I veckan släppte han låten Lost Myself där Elbow-sångaren Guy Garvey gästar. Just “enkelt” kanske inte alltid är något positivt adjektiv att använda för musik, men här är det det. Lost Myself är en vilsamt drömsk låt som bara adderat precis just de byggstenar som behövs men aldrig blir långrandig.

Tegan and Sara

I veckan släppte systerduon den fjärde låten från deras kommande tionde album som släpps i oktober. I Can't Grow Up är en vild pophit och deras mest upptempolåt från det nya projektet.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!