Nöjesguidens favoriter vecka 10

14:17 10 Mar 2023

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ oss på Spotify för en ny lista varje fredag.

Jelassi

Balans (Vad händer Fatima!!?) är den första singeln från Jelassis debutalbum Dom har bara gett mig ett namn som släpps 12 maj. “Jag vill inte skämmas över min berättelse. Eller den jag är. Jag vill skapa något andra maskrosbarn kan känna igen sig i. När jag spelade in Balans upplevde jag för första gången känslan av att lägga skammen helt åt sidan; och verkligen äga min historia fullt ut. Det har tagit lång tid att komma dit jag är idag”, skriver Jelassi i ett pressmeddelande.

Alaska Reid

Alaska Reid debuterade 2019 och har varit en bubblare sedan dess. Äntligen är ett debutalbum på väg och i veckan släpptes den första singeln från projektet, Back To This. Som innan är musiken producerad av A. G. Cook. Musiken är skicklig, nostalgiskt och solig indiepop.

Angel Olsen

Den 14 april släpper Olsen en EP som beskrivs som en förlängning av hennes hyllade album Big Time från förra året. De fyra nya låtarna spelades nämligen in samtidigt. Det första spåret Nothing’s Free är jazzigt lågmäld och melankolisk.

Henne

På internationella kvinnodagen släppte Karolina Nordman sin debutsingel som Henne. Hon har tidigare ingått i banden Hökartorget och Summer Kid och gör nu svensk indiepop med influenser av tidigt 2000-tal. “Femton föddes ur en frustration. Jag hade precis fått höra om en vän som blivit utsatt för övergrepp men inte klarade av att prata om det och heller inte vågade anmäla. Det gjorde så ont i mig att hennes historia aldrig skulle bli berättad. Så Femton fick bli hennes, och många andras, berättelse”, skriver hon i ett pressmeddelande.

Barrie

Empty är den fjärde singeln från Barries kommande EP. Låtarna spelades in samtidigt som förra årets album Barbara. EP:n, inklusive den sista och femte låten, släpps 31 mars.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera