Nöjesguidad: Emma Veronica Johansson

17:00 24 Mar 2014Hon är den eviga institutionen helt utan ålder på Stockholms alla modeveckor, har en av de roligaste bloggarna vi vet, och är smink- och hårstylisten bakom bland annat Linda Piras uv-ljusdoppade video till Knäpper mina fingrar (inte remixen!). Det är närmast ofattbart att hon inte än fått guida oss genom sitt nöjesliv, så nu är det dags: här är Emma Veronica Johansson.


MUSIK

 Jag tror att bra musik är som ett bra vin – det står emot tidens tand och hittar till en utan att man ber om det. Just nu är det mycket Anita Carter och gammal gotmusik med orglar och skit, kan inte säga mer än så. Ni kan lika gärna fråga mig vilka de senaste 5 personerna jag låg med var - jag är ingen golare.

Trevligt att psykstörda naziteen-bandet Prussian Blue upptäckte marijuana och konverterade till ”hippies” men trist att de fortfarande tror att det fanns swimming pool i koncentrationslägren. (?!?)

FILM

MALEFICENT!! MALEFICEEENT!!!!! Vet inte hur jag ska stå ut till slutet av maj? :) Hoppas verkligen att Disney har fått min story rätt nu och inte vinklar mig...

Att Drop Dead Gorgeous med Kirsten Dunst är så svår att hitta! Om nån har den nedladdad eller på dvd kan de maila mig på emmaveronica@gmail.com.

MODE

Jag gillar mest kläder jag har fått eller hittat - allt som har passerat en disk och innefattat införandet av ett chip i en maskin ger mig för evigt lite ångest. Om det inte är från välgörenhet-second hand, då känns det okej.

När events i Sverige rullar ut sin röda matta UTOMHUS så att alla tvingas bli fotade i sina ytterplagg.

KLUBB

Jag hänger mest på Vasas Bar på Norrtullsgatan just nu, är det en klubb? Nej, det är det inte. De spelar inte ens musik men jag vill ändå slå ett slag för dem! De har i princip oförändrad inredning sedan de var en statlig bar på typ 70-talet. Helt ärligt, minns inte senaste gången jag var på en ”klubb”, men lite nyfiken på Södra Teaterns dancehallinriktade utbud.

 Tycker personalen på Lion Bar på Götgatan kan vara gott otrevliga ibland. Snäsiga, liksom! De är ju inte Gyllene gaffeln direkt.... SKÄRP ER.

KROG

När man får sitta i bås blir jag nöjd. Min bästa diner är Waverly Diner i 6th av och Waverly men nu flöt jag lite utanför Svea Rikes gränser, får man det...?

Råa kopparledningar irriterar mig som fan. Kan vi prata om cultural appropriation inom inredning?? Låtsasskruffig inredning i kombination med svindyr mat ger mig chills!

KONST

Duda Bebek.

All ”konst” som går ut på att en straight vit man använder autofunktionerna + blixt på kameran och sen ”lossar av” (gärna i klubbmiljö eller studio med vit fond och med berusad/hög biologisk kvinna som objekt).

TV

Säger man ens TV längre? Någon borde döpa om det, TV var ju själva gadgeten man hade på en bänk eller på väggen, det är som att kalla allt man gör på datorn för DATOR. Men jag säger såklart Ru Paul's Drag Race - season 6 har precis dragit igång! Jag älskar Adore Delano, so cuuuute!!

Jag har faktiskt bara sett bits and pieces och vet inte ens om det sänds längre, eller om jag bara råkat stöta på gamla episoder från flera år tillbaka, men vad är grejen med det där Kardashianprogrammet? Får panik av vuxna kvinnor som beter sig och pratar som dagisbarn, eew.

SPEL

Jag tycker om att spela gamla SNES och sånt, vill ha såna där gamla kontroller som man kan koppla in via usb. På mobilen spelar jag bara Tapped Out, det har spårat totalt, är beroende. Gillar även pussel, vanliga pussel, och TP för jag är jävla bäst på TP!

Allt som är enfärgat eller ska utspela sig i en dystopisk framtid där allt hopp redan är ute och man inte ens vet vad man kämpar för längre, fy fan vad tråkigt och deppigt.

DRYCK

Har varit ganska konsekvent med vitt vin det senaste decenniet. Torrt, ska det va. Annars gillar jag Vodka Proviva och Fanta Citron. Försöker av politiska skäl lära mig att gilla vatten.

Detoxjuicer. Tycker det verkar skevt att låta kroppen leva på socker i flera dagar, vad ska det vara bra för?

LÄSER

Så mycket facklitteratur som möjligt. Och Etymologiska Ordboken som är min favoritbok. Skulle vilja lära mig latin, då skulle säkert allt i hela världen make sense helt plötsligt.

Jonas Gardell kanske. Blev skitledsen när han en gång sa att man ”var av sten” om man inte berördes av hans melodramatiska manus till 'Torka inte tårar utan handskar'. Jag är ju skitledsen för hela den grejen men hans manus lyckades inte förmedla ens en tår hos mig. Sorry, girl.

LÄNKTIPS

http://tlc.howstuffworks.com/family/birthday-astrology-guide
http://8ball.tridelphia.net/
http://www.bon.se/emmaveronica


För mer av Emma är hennes blogg, som sagt, en utmärkt plats att besöka.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!