Nöjesguidad: Axel Boman

10:04 30 Jan 2014

När det pratas om det svenska dansmusikundret så har Swedish House Mafia- (behövs ingen RIP här) och Avicii-pratet loopats i all oändlighet av äldre musikjournalister. Nu är det galasong och tid för att lyfta fram de verkligt intressanta producenterna - housetrion Studio Barnhus med tredjedelen Axel Boman, vars framgångar med albumet Family Vacation har gett Sverige en houseexport att vara mallig över på riktigt – och gett honom en nominering till vårt eget Stockholmspris. Och när Axel väl är hemma från alla spelningar, då ser hanStockholm ut så här:

MUSIK

 Jag köpte massa turkisk funk, Art Blakey och några etiopiska jazzskivor när jag var i Istanbul härom helgen, men om jag ska vara helt ärlig så lyssnar jag bara på Mopedbart av några norrmän som heter Hubbabubbaklubb. Hela tiden. 

Allt som Nicolas Jaar rör vid.

FILM

Då och då kollar jag på filmen Alone In the Wilderness och hamnar i djup sinnesro. Jag är en friluftsdrömmare. Fan, alla utom jag kan bygga saker i min familj. Men jag gillade Wolf of Wall Street också.  

Kick Ass 2.

MODE
Svarta jeans och creepers.

Skinnpung och fjäder.

KLUBB

Jag har haft jättekul på Under Bron och Berns de få gånger jag har varit ute och inte spelat skivor på sistone.

Spy bar.

KROG

Barbro i Hornstull, åh Barbro, underbara Barbro. När jag inte frossar i grym sushi på övervåningen, dricker jag mig dum och kollar film i källaren. 

 Tumi på Folkungagatan var tyvärr en besvikelse de två gånger jag har varit där. Hoppas de läser detta och styr upp sig, jag älskar pisco sour och ceviche!!!

KONST

Makode Linde, Jim Thorell, Alfred Boman, Malin Gabriella Nordin, Theodor Johansson och Pippilotti Rist.

Olafur Eliasson.

TV

Saturday Night Live.

Sveriges mästerkock

SPEL

Speedball II.

Typ alla ipad-spel.

DRYCK

Rött vin i mängder. Gärna ”skitiga fransoser”, som servitören på Marie Laveau uttryckte sig om en utsökt flaska ”Le Petit Gimios”.

Öl. För att jag försöker få bukt med en begynnande gubbmage. Inte för att jag inte älskar älskar älskar, älskar öl.

LÄSER

Zadie Smith och Kristoffer Cras.

Trodde att Bear Grylls biografi skulle vara en snaskig historia om droger, horor och sprit, bakom kameran på hans resor runt jorden. Men icke. Han är helt igenom scout och hur trist som helst.

LÄNKTIPS

Dancehall video clip supercat ninjaman clash - Sting 1991.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!