Konstguiden till våren och sommaren 2023

Redaktion 12:13 4 May 2023

Detta är utställningarna du inte vill missa under de kommande månaderna. 

Durational Space #2
Lilith Performance Studio 
Den svenska konstnären Adèle Essle Zeiss och thailändska Sareena Sattapon visar sina respektive performanceverk Stjäla vatten och We are marching toward non-existent. I Stjäla vatten hänger en person i rep och är sammankopplad med läckande vatten som styrs av tre andra personer. Verket We are marching toward non-existent handlar om ensamhet och död och består av en grupp människor i en koreograferad dans. 
27 april-13 maj 

Tal R & Mamma Andersson - Runtom Hill
Malmö Konstmuseum
I denna utställning tar sig de två samtida giganterna an nordiskt måleri med nya verk baserade på konstnären Carl Fredrik Hill (1849-1911). I utställningen visas även sjukdomsteckningar av Hill, vilka utgjort grunden för den visuella presentationen. 
6 maj-1 oktober

Jimmy Robert - Assymetrisk grammatik
Moderna Museet 
I utställningen Assymetrisk grammatik lyfts en poetisk dimension hos vardagliga material. Roberts verk utforskar det politiska i betraktande och öppnar upp för läsning i flera riktningar. Hans installation Descendances du nu (2016) har en central roll i utställningen, och innefattar även ett performance. 
1 april-3 september 

Lotte Laserstein - Ett delat liv 
Moderna Museet 
I vår visas den hittills största utställningen med tysk-svenska Laserstein, innehållande verk från såväl Tyskland som det nya livet i exil i Sverige. Hennes självporträtt och engagerande samhällsskildringar har resulterat i att hon i nutid ses som en av 1900-talets stora realister. 
6 maj-1 oktober 

Magda Lundberg - Enter 
Cow Girl Gallery
Hon må vara mest känd för sina karaktäristiska Fåglar från såväl DN, Sydsvenskan och instagramkontot @magdenmagden. Magda Lundberg gör emellertid även abstrakt konst. I utställningen Enter visas en kombination av planering och spontanitet där färgblocken skiftar mellan respekt för gränser och flytande överlappning
21 april-20 maj

Jeremy Deller - Welcome to the Shitshow!
Kunsthal Charlottenborg, Köpenhamn 
Just nu visas den första skandinaviska soloutställningen med brittiska Deller i samband med CPH:DOX. Utställningen består av fotografi, film, grafiska verk och skulpturer och fokuserar på olika aspekter av brittisk kultur. Den inkluderar verk från åren 1993-2021. 
17 mars-6 augusti

Swedish Girls - Meet-and-Greet
Digitaliseum
Konstkollektivet Swedish Girls består av Josefin Zachrisson, Julia Jondell, Matilda Ellow och Mira Bergh. Deras installationer är kända för att röra sig i ett gränsland mellan design och konst, och deras installationer leder betraktarna in i tid och rum där verklighet och fiktion blandas ihop till en oklar massa. Under vernissagen i samband med Southern Sweden Design Days finns möjlighet att delta i deras performance Meet-and-Greet. 
25 maj-9 september

Felicia Hansen - Where is your teddy?
Konsthantverkscentrum, c/o Konstfrämjandet Skåne 
Professional teddy bear killer Felicia Hansen beslagtar överblivna gosedjur och ställer sig frågan: Kan ett goesedjur användas till annat än att skapa trygghet? I utställningen vill hon skapa en invändig dissonans hos betraktaren med verken som manar till eftertanke. 
25-28 maj 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!