Konsertguiden Gotland 2017

13:30 10 Jul 2017

Det vimlar av spelningar på Gotland i sommar, men vem har tid för alla? Här är de som kommer att vara bäst. 

 

Erik Lundin, 13 juli
Gutekällaren i Visby
En av Sveriges mest hyllade rappare och textförfattare Erik Lundin, är just nu ute på vägarna med Håkan Hellströms turné Rullande Åska. Han hinner dock med en avstickare från turnén för att uppträda på Gutekällarens scen i sommar. Chansen är ju inte direkt noll procent att Håkan kommer och gästar. På sin höjd typ tre procent, men inte noll.

Little Jinder, 14 juli 
Wisby Strandfestival i Visby
Efter Så mycket bättre och Musikhjälpen förra året är Little Jinder namnet på allas läppar. Under våren har hon varit ute på sin turné Who Cares Tour, som i sin sommaredition nu når Gotland.

Jireel, 20 juli 
Gutekällaren i Visby
17-åringen från Rågsved i Stockholm har trap-rappat sig upp på topplistorna det senaste året och spelat för fulla hus runt om i Sverige. Den 21 juli kommer han och värmer oss med sin musik.


Tjuvjakt, 21 juli 
Gutekällaren i Visby
Lidingörapparna Tjuvjakt, ett hiphop-kollektiv bestående av fyra rappare och producenter, är under sommaren ute på en omfattande festivalturné. Den 21 juli kör de en avstickare för att spela för den gotländska publiken. De blandar på ett spännande sätt svenska och engelska i sina låtar och gör det väldigt bra.

Linda Pira, 26 juli 
Gutekällaren i Visby 
Linda Pira är som många andra framgångsrika svenska artister fostrad i Tensta Gospel Choir. Därefter har hon letat sig upp på topplistorna med sin rap. Den 28 juli intar hon Gutekällarens scen för en intim klubbspelning.

Tomas Andersson Wij, 1-2 augusti 
Hotel Stelor i Västergarn
De senaste somrarna har den Så mycket bättre-aktuella Tomas Andersson Wij agerat hustomte på Hotel Stelor i Västergarn. För tre år sedan kom Carola till spelningen, parkerade sin stora husbil precis utanför ladan och rullade ut en röd matta. Tillsammans framförde de då Carolas Schlagervinnande Evighet. En spännande upplevelse på alla sätt. Nu är Tomas tillbaka för att under två kvällar underhålla publiken i Stelors lada.

Veronica Maggio, 2 augusti 
Stora Gåsemora på Fårö
2 augusti intar en av Sveriges största artister Gåsemora på Fårö för en intim spelning. Åtminstone mer intim än Stockholm Stadion.

Frida Hyvönen, 5 augusti 
Hotel Stelor i Västergarn
Den hyllade singer-songwritern från Robertsfors släppte 2016 det grammisbelönade albumet Kvinnor och barn, producerad av gotlänningen Tobias Fröberg. Den 5 augusti kommer hon att underhålla den västergarnska publiken på Stelor.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!