Foto: Benjamin Forslund

Julia Adams släpper nytt

10:46 10 Mar 2021

Julia Adams slog igenom redan som sextonåring i bandet Little Marbles och 2015 debuterade hon som soloartist. Nu sex år senare släpper hon äntligen sitt debutalbum Konsten att leva

Vi har pratat med Julia om varför vi fått vänta på debutalbumet så länge och om singeln Julia hon släppte tillsammans med Beatrice Eli förra veckan. 

Berätta om låten Julia. 
– Det är en cover på Lauvs låt Julia. Första gången jag hörde den kände jag direkt att jag ville göra en egen tolkning. Så jag frågade Beatrice om hon ville göra den ihop, har alltid känt ett släktskap till henne trots att vi är olika som artister så blev sjukt glad när hon ville göra den med mig. Det blev en kärlekslåt till oss själva. Typ det läskigaste jag vet att verkligen se mig själv och älska det jag ser. Vem står upp för mig om inte jag själv gör det? Varför värderar jag kärleken jag får från andra mer än kärleken jag kan ge mig själv? Texten tog flera månader att skriva för att jag inte riktigt är där än, så den här låten är som en hejarklack för att bli min egen bästa vän. 

Du släpper ditt debutalbum i år, hur kommer det sig att vi fått vänta så länge på det? 
–  Det beror mest på att jag efter förra EP:n grottade ner mig i självhat. Så under två år skrev jag mest till andra artister och jobbade på dagis tills jag kände mig peppad på mig själv och mitt eget uttryck igen. Det var rätt jobbigt att känna sig så vilsen i sin kreativitet men nu när albumet är färdigt är jag glad att det fick ta tid för det blev så jävla bra. 

Vad kan du berätta om albumet?
– Albumet heter Konsten att leva och handlar om mitt liv såklart. Det är mycket ballader för att det är dom låtarna jag dras till på andras album, plus att min lite tunna röst når ut bättre i en mer avskalad miljö. Det är lite av en resa, från en destruktiv relation som tillslut landar i en trygg relation, hur ensamt livet kan kännas och hur jag kämpar med att tycka om mig själv. Vidare till uppbrottet med mina föräldrar och hur det påverkat mig. Helt enkelt fragment från mitt liv och hur det sett ut senaste åren. 

Julia Adams debutalbum släpps den 21 maj.

 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!