Joy: "Förra året var som en penetration i anus med ett kallt objekt"

13:06 17 Apr 2018

Hösten 2017 var en mörk period som återuppväckte jobbiga minnen. Även det tråkiga vädret hade en negativ inverkan men nu när solen börjar titta fram känner sig Joy levande.

Artisten och konstnären Joy M’Batha har under de senaste fyra åren varit en återkommande profil inom musiken och på TV där hon har deltagit i en rad olika galor och program. Numera bor hon i sin gamla hemstad Malmö och snart ska själsfränden Frej Larsson flytta in. Nöjesguiden har fått en liten inblick i Joys senaste vår- och sommarplaner.
Vad är det bästa med ditt yrke?

– Att jag gör vad jag vill, går upp när jag vill och gör det jag älskar som faller mig in för stunden. 


Vad är svårt?
– Självdisciplin är en bitch.


Vem inspirerar dig?

– Mina systrar inspirerar mig dagligen. Vi är sjukt olika men de är så jävla starka och den här resan hade varit så mycket svårare ensam. Frej är min bästa vän och har varit det i fyra år nu. Vi är två skadade barn som har hittat varandra och han har definitivt hjälpt mig i allt. Det är sällan man träffar människor som man inte behöver förklara sig för. Älskar honom och han motiverar mig konstant till att vara mitt bästa jag.
Vilka är dina framtidsdrömmar?

– Jag vill ha en stuga ute på landet i Skåne som vi kan fly till när vi inte är ute och reser. I dag är mitt liv en dröm jämfört med vad det har varit. Nu ska jag bara bli rik också så jag aldrig mer behöver oroa mig och för att det ska finnas en ekonomisk begränsning i det jag gör.I sommar spelar Joy bland annat på Statement festival och i Emmaboda. Hon är just nu aktuell med singeln PUSS som följs av en EP i maj. 
Joy har även skrivit musik till föreställningen Vinnaren tar allt som går på Malmö Stadsteater fram till slutet av april. BMF (Blodet måste flyta) är en av låtarna som hon har skapat tillsammans med Thomas Öberg som är med i föreställningen och Medborgarbandet.
Hur var det att göra låten BMF med Thomas Öberg?

– Helt okej. Han är grym och jag ser upp till honom och vad han gjort med Bob Hund men omständigheterna och kvittot av det blev inte optimalt för att jag ska kunna glädjas helt åt det.


Hur började samarbetet?

– Från början var det tal om att jag skulle vara med i Medborgarbandet och föreställningen Vinnaren tar allt men efter många om och men tackade jag nej men ville gärna vara med och skapa musiken för att jag gillade projektidén.


Har du några förväntningar på år 2018?

– Jag ser mycket fram emot vad det här året har att erbjuda. Förra året var som en penetration i anus med ett kallt objekt i blindo och jag hoppas på att få gå igenom det här året utan att någon nära till mig går bort eller skadas. Jag ser fram emot att få omge mig med mina nya inspirerande och kreativa vänner, lära mig nya saker och utmana mig själv mer.


Vad händer nu framöver?

– Jag och min bästa vän kommer välkomna våren och sommaren i Malmö med en falafel i ena handen och ett instrument i den andra. Jag kommer också spela på en del festivaler med min nya musik samtidigt som jag jobbar på ett engelskt släpp.

Läs även: Nya Gagnef – vad är det? 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 04, 2018.

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!