Vildbihotellet på Way Out West.

Way Out West klimatkompenserar hela årets festival

Redaktion 09:01 1 Aug 2018

Väljer att bli klimatpositiva för första gången. 

Idag den 1 augusti infaller Global Overshoot Day, vilket innebär att vi människor har förbrukat årets budget av jordens resurser. Nu tar Way Out West ett ytterligare kliv mot en klimatpositiv festival. För att minska belastningen på klimatet har festivalen gått igenom en rad förändringar de senaste åren, bland annat genom att sluta servera kött.

Nu väljer festivalen att klimatkompensera för mer än den miljöpåverkan som tredagarsfestivalen har, och således bli klimatpositiva.
– Way Out West med samarbetspartners har genomfört många förändringar som är stora kliv i rätt riktning. Nu har vi bestämt oss för att bli klimatpositiva, vilket betyder att vi kommer att kompensera för mer än festivalens faktiska påverkan. Vi uppmanar fler att växla upp sitt hållbarhetsarbete, säger Patrick Fredriksson på Luger som är en av grundarna till Way Out West.

Inför årets upplaga har Way Out West tillsammans med elleverantörenGodEl gjort en ny beräkning på vad det faktiska klimatavtrycket beräknas bli för årets festival. De kommer att kompensera för det genom att plantera träd via biståndsorganisationen Vi-skogen.

Utöver klimatkompensationen fortsätter hållbarhetsarbetet i vanlig ordning med insatser som växtbaserad mat, ekologisk öl och det senaste tillskottet i form av ett "vildbihotell" som byggs i samarbete med Naturskyddsföreningen.
– Våra förhoppningar är att vildbihotellet kommer att både uppmärksamma frågan om binas akuta situation samt utbilda och inspirera festivalbesökarna och göteborgarna till att själva vara med och rädda våra fantastiska bin! Vi tycker att det är otroligt roligt att Luger går i framkant när det gäller miljötänket på festivalen och ser fram emot att göra detta projekt ihop. Tillsammans skapar vi världens bi-vänligaste land, säger Erica Lintrup, projektledare på Naturskyddsföreningen.

Way Out West pågår mellan den 9-11 augusti i Göteborg.

 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar