Jesper Swärd från Tjuvjakt solodebuterar

Redaktion 15:59 26 Feb 2021

Jesper Swärd har länge varit en del av Grammis- och P3 Guld nominerade gruppen Tjuvjakt, men nu släpper han sin första sololåt Höst. Vi har pratat med Jesper om framtiden, solokarriären och debutlåten. 
– Höst är den första politiska låten jag skrivit. Jag tycker om att skriva låtar så att dom kan tolkas på olika sätt beroende på om man läser mellan raderna eller bokstavligt. Mellan raderna handlar låten om att ge tillbaka till samhället så gott man kan men bokstavligt är det en olycklig kärlekslåt. Jag hade precis hamnat i en återfunnen besatthet av Phil Collins när jag satt i studion som inspirerade mig när jag började skriva på låten. Albin Tjernberg och Kid Eriksson har producerat den ihop och Daniel Migdal spelar fiol på den.

Vad fick dig att satsa på en solokarriär?
När man gör musik i grupp är det helt naturligt att vissa av ens idéer och tankar inte får plats. Sedan 2012 då jag började skriva musik med Tjuvjakt har jag försökt skriva ner och förvara dessa idéer för att göra någonting – själv med dem. Det tog lång tid för mig innan poletten trillade ner och jag började förstå vad jag ville göra musikaliskt och när det väl hände tog det ännu längre tid att nå dit. Jag hörde musiken tydligt i huvudet men jag var nästan tvungen att vänta på att bli bättre för att kunna göra vad jag ville göra om det makes sense. Åren har varit sjukt händelserika så jag har fått ha tålamod och arbetat på mina sologejer i skuggan vilket äntligen har resulterat i något jag kan känna mig väldigt stolt över.

Vad kan vi vänta oss näst av din solokarriär?
Utan att avslöja för mycket kan jag säga att en av anledningarna till att jag tagit god tid på mig är för att faktiskt ha en plan som sträcker sig längre än bara några låtar. Pandemin har satt stopp för en del grejer såklart men jag ska ösa ut så mycket musik jag kan under året.

Lyssna på låten här

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!