Jacy'z satsar på ny livescen

20:38 12 Oct 2023

I november 2022 öppnade Göteborgs kanske mest egensinniga upplevelse- och hotelldestination, Jacy'z. Sedan dess har man gått från klarhet till klarhet när det kommer till bokningar och utbud, och efter sommaren öppnade man upp en ny scen som gett nya spännande möjligheter.

Foto: Marcus Esselmark

Inte minst har man nu börjat boka roliga och intressanta dj:s. Mitt i smeten återfinns hotellets entertainment manager – Viktor Jedsen, som själv är högst inblandad i de olika bokningarna, och vi passade på att ställa några frågor till honom.

Hur skulle du beskriva Jacy'z för någon som aldrig varit hos er?
– Jacy’z är en underhållningsdestination inkastad bland kontoren i Gårda. Hit kan göteborgaren komma för att uppleva livemusik i lobbybaren varje fredag efter jobbet, äta en middag i någon av våra tre restauranger, spela golf i våra simulatorer, satsa allt på rött på rouletten, spela pingis, biljard eller shuffleboard eller varför inte ta en drink i vår poolklubb Pachanga till sköna beats från DJ-båset. Sen har vi ju hotellrum också!

Hur skulle du beskriva drömgästen?
– Jag tycker att drömmen är en härlig mix av göteborgare, affärsresenärer och internationella gäster. En levande hus med vibrerande puls, det får mig att må bra.

Efter sommaren slog Jacy'z upp dörrarna till sin nya scen Big Stage, som invigdes med en spelning av Hardcore Superstar. Tanken är man där regelbundet ska boka in stora liveakter, standup-komiker och DJ:s, och sedan premiären  har scenen gästats av till exempel Blacknuss Allstars och Horse Meat Disco medan Dimitri from Paris är bokad till 11 november. 

Foto: Gotvisuals

Med dina egna ord, vad tycker du att Big Stage tillför till Göteborgs nattliv?
– Framför allt hoppas vi kunna stärka Göteborg som kulturstad, och sen är Big Stage en unik lokal. Vi har fantastiska förutsättningar att ska minnen för livet genom konserter och spelningar i en miljö utöver det vanliga. Lägg där till en middag 100 meter uppe i luften på restaurang Gogogaga innan konserten och en drink i vår Speak Easy-bar JQ efter, då har man en komplett kväll under ett och samma tak.

Nu kommer som sagt Dimitri from Paris på besök, vad har du för relation till hans musik?
– Så mycket härlig musik härstammar från discon. Jag som är född på 80-talet så missade jag den första vågen men Dimitri är en av pionjärerna för den andra och för mig en drömbokning. Den elektroniska dansmusiken har förändrats mycket genom åren men just discon står stadig och känns alltid lika aktuell. Jag tror och hoppas också att denna kväll lockar en bred publik där flera generationer dansar tillsammans under den stora spegelbollen.

Vad kan du berätta om era kommande planer?
– 2024 blir ett spännande år. Vi har på kort tid hunnit med både gospel, soul, funk och stand up – element vi älskar och kommer att fortsätta boka. Men nästa år kommer vi att bjuda på mycket mer än så, vi siktar på en hög frekvens av nedslag så ett tips är att kika in på vår evenemangssida ett par gånger i månaden för att inte missa spännande biljettsläpp. Big Stage är en tight och intim arena så många konserter kommer att sälja slut snabbt.

Stad: 
Kategori: