Hur du investerar i din favoritmusik

Alva Persson 12:33 27 Feb 2024

För ungefär tre år sedan grundades appen Tangy Market och möjliggjorde att du kunde investera i musik och handla med musikrättigheter. Att investera i musik har blivit en global trend och nu kommer grundaren av Tangy Market, Linda Portnoff, med sina bästa tips.

Hur det går till att investera i musik är att man som privatperson köper in sig på musikroyalties samtidigt som artisterna får snabbare betalningar och når ut till nya målgrupper utan att behöva avtala bort sin upphovsrätt. När du handlar med musikrättigheter äger du en procentandel av musiktillgångens framtida inkomst.

Några av de tips som Linda ger för att börja handla med musik är att göra research på den musik man investerar i, att diversifiera sin portfölj och att tänka långsiktigt. Linda förklarar även att den musik som genererar störst intäkter är de som ligger högt upp på topplistorna, samt att något som kan driva upp populariteten över tid är om musiken har varit med i serier, film, tevespel eller andra kommersiella projekt.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!