Här är Plan B:s nya satsning

15:13 19 May 2017

Idel kul grejer i pipen hos medlemsklubben på Norra Gränges.

På lördag, den 20 maj, är det urpremiär för Plan B:s nya bingosatsning. I korta drag innebär detta att man spelar ett parti klassisk bingo innan kvällens huvudakt tar vid. Dessutom kommer man att tända den stora grillen som ligger i anslutning till lokalen på Norra Grängesbergsgatan, så den hungrige gör bäst i att ta med sig något att lägga på grillen.

Idén bakom bingosatsningen kom till efter att Plan B-gänget, med Carlo Emme i spetsen, följde med punkbandet Sista Bossen till Halmstad. Där skulle de spela på en bingokväll. Kontrasterna mellan den tysta, koncentrerade bingopubliken och den brötiga punkkonserten som följde var en "match made in heaven".

– Vi har redan mängder av folk som kommer och ger allt under våra karaokekvällar. Vi är övertygade om att folk skulle älska att få in lite bingo i sin vardag också, berättar Carlo Emme.

Av ekonomiska skäl har Plan B valt att inte boka in ett förband, som de vanligtvis gör till sina konserter, utan kommer istället att lägga samma pengar på att köpa riktigt bra priser till bingon.

– Det är ett gäng awesome priser i potten, så mycket kan vi säga. Vi kommer definitivt att göra några människor väldigt, väldigt glada, medan andra kommer att bli väldigt, väldigt besvikna.

Till premiärkvällen har man bokat in den hajpade Ron Gallo. Carlo Emme beskriver honom som en av de absolut bästa artisterna de någonsin har bokat till Plan B.

– Både vi och alla våra volontärer diggar skiten ur hans nya album. Vi är mycket förväntansfulla. Snubben är smart. Faktiskt riktigt smart. Och arg. Det är en bra kombination, särskilt när det resulterar i en skiva som Heavy Meta. Alla borde kolla in honom.

Om satsningen blir lika lyckad som Plan B-arrangörerna tror att det kan bli så kommer man att lägga till liknande bingokvällar mer regelbundet i programmet till hösten. De har hört sig för med Bob Hund-medlemmen Johnny Essing ifall han skulle vara intresserad av att hosta dessa kvällar.

– Det enda negativa är att vi fortfarande är en så kallad "medlemsklubb", vilket innebär att bingokvällen är reserverad enbart till våra medlemmar. Men vi kanske ska lösgöra bingogrejen från vår bas på Norra Gränges och turnera runt lite med konceptet till andra ställen i stan, berättar Carlo Emme.

Här hittar du mer info. Läs även: "Allt du behöver veta om Babels Fresh Prince-fest"

Du har väl inte glömt att följa Nöjesguiden på Facebook?

 

Stad: 
Artist: 
Lokal: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!