Hanif Bali spår 2019

Redaktion 10:06 20 Dec 2018

Få hävdar sig så på internet lika ofta som twitterprofilen och influencern Hanif Bali. Vi bad honom titta in i framtiden och berätta vad vi har att vänta oss under det kommande året. 

Vad var det roligaste som hände 2018?
– Jag och min vän Per startade podcasten God Ton™.

Vem gjorde oss stolta ute i världen 2018?
– Margot Wallström, jag har aldrig sett något lyckas göra sig ovän med judarna, iranierna, araberna och kanadensarna samtidigt. Imponerande. En ledstjärna för alla oss shitposters.

Vad ser du fram emot mest 2019?
– Bostadskraschen - vi verkar ha svårt att hålla sams nu, undra vad som händer när medelklassens förmögenhet blir utraderad och etniska svenskar får prova på arbetsförmedlingen.

Vad slutar vi med 2019?
– Vi kommer äntligen sluta prata om hur ungdomar i förorter blir mördade på öppen gata, att medianåldern på gruppvåldtagna tjejer är 15 år och att Sverige har större skillnader i arbetslöshet mellan invandrare och svenskar än USA har mellan vita och svarta och börja fokusera mer på Malena Ernmans inre känsloliv.

Vad blir trendigt?
– Betablockerare. Folk kommer till slut förstå att veganism inte hjälper mot sin inbillade klimatångest och gå på de tyngre grejerna. 

Vad blir årets stora skandal?
– Jag tror att SSU Skåne filar på det as we speak. 

Vem/vad har satt sin sista potatis?
– Den som läcker Aftonbladets hemligstämplade ”Dokument 2.0”. Men Aftonbladet är duktiga på att hålla sina sexualförbrytare om ryggen så vi får se hur det går. 

Vem/vad kommer att få aningen för lite utrymme i massmedia?
– Som alla år sedan 1992. Alexandra Pascalidous spökskrivare. 

Vem/vad kommer att få aningen för mycket utrymme i massmedia?
– Som alla år sedan 1992. Alexandra Pascalidou. 

Vem skulle du vilja byta liv med 2019?
– Jag är rätt nöjd med min tillvaro men det är klart att becknarna i Malmö som får lyxboende, mat och städerska betalat av kommunen verkar ju ha en rätt problemfri vardag. 

Vad kommer vi låtsas gilla?
– Vi och vi. Vissa kommer låtsas gilla att Cissi från HR hoppat på köttfritåget för klimatets skull, men innerst inne vet ni att det kommer göra din veganism lika otrendig som när nyfeminismen dödades av handbollsbrudar dunkade i glitter på Instagram. 

Vems klädstil vill vi sno?
– Kim Jung Un. Svart skjorta knäppt hela vägen upp i kombination med en frisyr som ser ut som ett vätebombsmoln. Så 2019!

Vem kommer vi störa oss på?
– Dum fråga, på mig såklart.

Har du något nyårslöfte?
– Jag har slutat snusa, tränar fyra gånger i veckan, någorlunda framgångsrik inom mitt fält, har en fantastisk snygg flickvän - mitt nyårslöfte är att inte skriva en humble brag självförbättringsbok.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
3 Visa kommentarer (3)

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!