Galx-Ma - En audiovisuell upplevelse på Trädgården

17:41 4 Jul 2019

Rätt så snart, rättare sagt om två timmar visas den audiovisuella animerade filmen Galax-Ma på Trädgården. Filmvisningen som ligger både arrangörer och filmens skapare varmt om hjärtat är något som sällan har skådats och kanske kommer att skådas inom klubbvärlden. 

Vi har pratat med skaparen Neva Deelay om verket, vilken superkraft man skulle vilja ha och lite annat.

Berätta om dig själv, vem är du?
– Jag är Dijle, varken en man eller en kvinna utan bara Dijle.  Jag arbetar som producent, dj, trummis och säljare på 4sound. Har skrivit musik till flera dans, film- och teaterpjäser de senaste åren. 

Berätta om Galax-Ma.
– Det är en audiovisuell konstform som den här gången har blivit en film, ett ljudverk och inspiration till ett nytt sätt att uttrycka sig som en artist. Resultatet av den kreativa processen blev ett budskap om en annan möjlig framtid. 

Hur kom du på idén?
– Jag höll på att skriva musiken till Mapeis monolog Råttkungen som hon framförde på stadsteatern, i Brasilien. Hon utmanade mig att det skulle låta som ett stort band och jag hade med mig bara en dator, en midi-keyboard och en maschine mk2 och inget mer. Men eftersom hon är så himla bra på att bjuda in en till  hennes kreativa process och hjärna så började jag att tänka som om jag hade en stort band och dörren öppnades för Galax-Ma. Att jag kunde göra bild av min musik. 

Dom kvinnor som skeppas till Galax-Ma tilldelas superkrafter, vilken superkraft skulle vilja ha?
– Jag och alla har redan dessa krafter. Galax-ma är en påminnelse om hur en kan använda och utveckla dom krafterna för att också förstärka vår vänlighet som vi alla redan bär på. För att det är det grundläggande vi bör vara i kontakt med. För att vi ska kunna njuta av detta liv fullt ut. Om galax-ma mitt drömsamhälle!?  Definitivt!

För dom som inte kan ta del av detta på Trädgården ikväll, var och när kan se Galax-Ma?
– Om du av någon händelse missar idag finns möjlighet att se filmen på Bleck Forest i helgen men i en annan form

Några sista ord? 
– Ikväll framför jag verket som jag verkligen velat framföra det. Med musiker, andra artister som Mapei och Anthony Mills t ex. Dessutom kommer flera av mina oerhört talangfulla vänner och visar sina audiovisuella verk. Kom till Trädgården från kl 19. 

Läs mer här. https://www.facebook.com/events/316271282584580/

 
Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!