Fem snabba med festivalarrangören

Redaktion 07:33 7 Aug 2023

Vi tar pulsen på Filip Hiltman från festivalledningen på Luger inför årets upplaga av Way Out West. 

Förra året var liksom den stora återkomsten, hur är känslan inför årets festival? 
 – Minst lika bra som förra året! Att göra festival igen efter två års paus var lite som att göra festival för första gången. Euforiskt men slitigt. I år har vi mycket bättre förutsättningar att få till allt precis som vi vill. 

Ni har en tendens att förnya er från år till år. Har ni några nyheter som besökarna kommer att märka av denna sommar? 
– Självklart! Vi har till exempel ett cirkulärt merchprojekt tillsammans med Stadsmissionen där vi har crowdfundat och sedan upcycleat inlämnade kläder till egen merch – det är vi superstolta över. Utöver det kommer vi att ha bröllop en gång om dagen på Höjdenområdet, flera nya Stay Out West-scener, ett ännu mer maxat VIP-program, ett matprogram som definitivt toppar förra årets och ett nytt halvhemligt område som fortfarande är lite hysch-hysch. 

Hur ser trycket ut på biljetterna? 
– Förvånansvärt bra med tanke på inflation och annat. Vi ligger över prognos och har ett fortsatt högt tempo – ett fint kvitto på att folk verkar gilla det vi gör. 

Vad ser du själv mest fram emot?
– Bokningarna på Stay Out West tycker jag är bättre och mer intressanta än på flera år. Bar Italia, Water From Your Eyes, Jockstrap, Liv.e och Okay Kaya är bara några exempel på internationellt hyllade akter som kommer gå att se på små scener. Att ha möjlighet att se alla dessa med en så fin inramning hade varit omöjligt på en festival i typ England. Orka sista timmarna och bege dig ut i klubbnatten, hett tips! 

Berätta om ditt sjukaste festivalminne! 
– En tidig morgon något Peace & Love-år är jag och min vän på väg tillbaka till campingen efter en hård dags festivalande med allt vad det innebär. Plötsligt susar det förbi en raggarbil och attackerar oss med ägg. Inte bara ett, utan flera i vad som känns som koordinerad attack. Bilen kör förbi och vi tror att vi är i säkerhet, men till vår stora förskräckelse börjar den vända framme vid en rondell och är på väg tillbaka för en round 2. Det var bara att lägga benen på ryggen och hoppas på det bästa. Skulle säga att risken är liten att någon får uppleva samma på Linnéplatsen i sommar, men man vet aldrig.

Way Out West arrangeras mellan den 10-12 augusti 2023. 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!

Senaste filmrecensioner