En snabbis med Sandra Mosh

16:52 12 Feb 2014

Som en del av den ursprungliga Musikguiden i P3 har Sandra Mosh länge haft en större publik till sina shower än vad de flesta dj:s kan drömma om. Nuförtiden bor hennes mixar hos det vuxnare P2, medan Sandra spelar runt om i världen och sysslar med de egna produktionerna när tid finns. Till helgen har Sónar tagit upp Malmöbon till Stockholm, så vi passade på att byta några ord innan hon försvinner söderut igen.

Din första remix släpptes förra året på Kant recordings, nu har andra remix har precis kommit ut, berätta!

Magnus på Adrian recordings skickade över originalet av Knee hang gang och jag fick direkt en massa idéer så jag började jobba på vad som tillslut blev en långsam, acidkryddad liten låt. Det är skitkul att göra remixer, men jag har nog fastnat i remixträsket nu. Snart släpps en Gnucci-remix jag gjort och så har jag två andra remixer på gång. Jag borde satsa på mina egna produktioner istället, men jag har svårt att säga nej till allt som är kul. Fast varför ska man göra det egentligen?

Tror du Sónar funkar i vinterskrud?

– Ja, det är ju inomhus.

Du avslutar SónarLab-scenen på lördagen. Kul att få avsluta eller nervöst att behöva vänta hela kvällen?

– Jättekul att avsluta + nervöst att behöva vänta på att få spela hela kvällen.

Var kommer du hålla hus innan du går på?

– Jag kommer förhoppningsvis att glida runt och titta på så många grymma akter jag bara kan, men det finns en risk att jag sitter på hotellrummet och förbereder i mer eller mindre paniktillstånd tills jag verkligen MÅSTE gå. Jag har extremt dålig framförhållning tyvärr. 

Hur är din relation till Sónar annars?

– Jag har bara varit på Sonár i Barcelona tidigare, men det var nice. Eller upplevelsen var väl sådär egentligen. Vi bodde på ett skitäckligt hotell utan vatten och el där jag låg i feberfrossa de första dagarna. Sen när festivalen drog igång och jag mådde lite bättre så var jag bokad att spela på Hultsfredsfestivalen, så jag flög till Stockholm, tog tåget till Hultsfred (som så klart blev inställt, varpå jag fick hijacka ett annat tåg). Kom fram till slut, spelade (vilket förvisso var AWESOME), sov cirka en timme och tog sedan samma resväg tillbaka – allt detta på drygt 24 timmar. Jag blev ju inte friskare av det direkt utan mådde skit igen när jag kom tillbaka till Barcelona. Men det har väl i och för sig inte så mycket med Sonár att göra, det visar mer på min oförmåga att fatta smarta beslut.

Du gjorde förut merchandise med texten ”Real dj:s make merch not music”. Vad vore den mäktigaste mäktigaste Sandra Mosh-merchen?

– En produktserie med vegomat – ”Real dj:s eat tofu – not meat”.

Hur funkade steget från P3 till P2, får man andra typer av lyssnarmail?

– Man får snarare inga alls.

Vad borde dj:s sluta upp med 2014?

– Vara så pretentiösa. Det är fan kul med hits, älskar hits!

Och vad borde de lära sig av dig?

– Att scenkläder är ok även om man spelar techno.

Här kan du tävla om VIP-biljetter till festivalen.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!