David Lagercrantz öppnar för fler Millennium-böcker

14:59 5 Sep 2017

David Lagercrantz har sagt att han definitivt inte kommer att skriva fler Millennium-böcker än tre. Nu avslöjar han för Nöjesguiden att han ändrat sig.

David Lagercrantz står inför lanseringen av den femte Millennium-boken Mannen som sökte sin skugga. Det är den andra boken i serien som David Lagercrantz är författare till. Tidigare har han sagt till Dagens Nyheter att han "definitivt inte" kommer att skriva fler böcker i Millennium-serien än tre. Men för Nöjesguiden avslöjar han nu att han redan har börjat skriva på den tredje, och att den kanske inte blir den sista ändå.
– Jag står inte helt fast vid det. För jag har sånt jävla tryck på mig nu att skriva flera. Så jag slutar att säga absolut nej. Däremot kan jag med säkerhet säga att nästa bok (efter den tredje Millenniumboken, reds.anm) kommer att vara något annat. För det behöver jag för mig själv. Men jag stänger liksom inte dörren. Delvis för att jag har märkt att det är väldigt roligt. Men jag skulle bli väldigt ledsen på mig själv om jag bara fortsatte. För jag växer som författare när jag kastar mig in i något nytt, ut på osäker mark, säger David Lagercrantz till Nöjesguiden.

En längre intervju med David Lagercantz publiceras på ng.se i samband med lanseringen av Mannen som sökte sin skugga den 7 september.

Glöm inte att följa Nöjesguiden på Facebook.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!