Caroline Winberg på export

Michaela Forni 14:16 28 Jan 2011


Foto: Johannes Helje

Jag halkar fram över ett glashalt Stockholm för att nå fram till Lydmar Hotell på Blasieholmen. Halvspringer upp för trapporna och där sitter hon, punktlig och med ett leende på läpparna. Caroline har på sig ett par snortajta skinnbyxor, en sidenkofta från Acne med ett mönster av fjädrar på och ett par boots. Runt halsen hänger en diamantring. Hon är skitsnygg.

Tjena Caroline! Hur är läget?
– Tack det är bra! Ni har lite tur, för jag har en överraskning till er. Ni blir första tidningen ut som får veta – jag ska vara med i en film!
Så roligt. Berätta!
– Det är bara en liten roll, men det är sjukt kul. Det är en film med Robert DeNiro och Bradley Cooper. Jag spelar en tjej som Bradley träffar på ett casino och filmen handlar om att han börjar använda en drog som öppnar alla hans sinnen.
Hur fick du det här erbjudandet?
– Jag är kompis med Bradley sedan länge och en kväll var jag hemma, tittade på film och drack vin när han ringde. Så jag bara ”Är du i New York eller?” varpå han svarar ”Nej, jag är i Philadephia och spelar in en film, men tjejen vi castade till en roll var inte alls bra så jag pratade med regissören och rekommenderade dig”. Sedan flög regissören till New York och träffade mig och jag fick rollen.
Men du kände redan när de ringde att ”det här klarar jag”?
– Ja, alltså det var ju inte värsta skådespeleriet jag behövde göra utan det var lite sexscener, lite strippscener och liknande och det kan jag ju, haha.
Många modeller tar steget mot skådespelaryrket. Tror du att det är för att man vänjer sig vid att ha en roll när man modellar och det då blir naturligt att gå över till skådespeleri?
– Ja, och med tanke på tekniken idag jobbar man mycket med film även när man modellar. Sedan iPads kom brukar de ofta filma vad som händer under en plåtning. Då känner man lite efter ett tag att ”det här kan ju jag!”.
Är det jobbigt att ha en filmkamera som filmar allt man gör under en hel plåtning?
– Ja, ibland glömmer jag att film-kameran är på och står och skvallrar lite med någon. Sedan bara ”Shit, är det ljud på den där kameran?”. Eller som en gång när en kompis ringde mig och berättade att jag var med i Valentino-filmen och jag bara ”What!?”. Sedan såg jag den själv och då stod jag ju där under en fitting, naken, med armarna rakt upp och brösten rakt ut och blev påklädd under en fotografering.
Du har gjort en serie hudvårds-produkter för Stockholmsgruppen Cosmetics. Berätta om den!
– Jag är en riktig hudvårdsjunkie och tycker att det är viktigt med bra krämer. Tanken bakom linjen är att man ska vårda sin hy istället för att försöka dölja. Sedan har de flesta unga inte råd att köpa en kräm för 2 000 spänn, de här kostar runt hundralappen!
Du har under flera år gått Victoria Secret Fashion Show. Berätta om känslan första gången!
– Första gången jag gick var jag 18 år. Då var vi tre nya tjejer och sedan var det bara alla toppmodeller – Tyra Banks, Naomi Campbell, Gisele Bündchen. Alla hade sina egna stationer och filmteam med sig och vi blev behandlade som prinsessor. Vi hade en massageterapeut och allt möjligt.
Hur firar ni efter en visning?
– Vi måste gå på efterfesten till showen så jag gick dit med min bästa kompis Lily (Donaldson, världskänd modell, reds.anm.), min pojkvän och en killkompis. Men efter en timme gick vi hem, bytte om till sneakers och gick till en annan klubb och dansade.
Vem av tjejerna tycker du är snyggast?
– Adriana Lima var verkligen i toppform i år, speciellt med tanke på att hon precis har blivit mamma!
Är du en jeans och t-shirt tjej?
– Jag är nog mer en mjukisbyxor-tjej. Så fort jag kommer hem slänger jag på mig ett par mjukisbyxor. Jag älskar att köpa mjukisbyxor.
Hur många äger du?
– Jag har nog minst 25 par. Min kille får typ aldrig se mig i något annat än mjukisbyxor.
Det slår mig gång på gång under vårt samtal hur ”vanlig” Caroline är. Här sitter jag med en tjej som är bästa kompis med några av världens kändaste modeller, har gjort Vogue-omslag och jobbar för världens mest exklusiva klädmärken. Hon har rest världen runt och sett mer än vad många bara kan drömma om. Ändå känns hon otroligt jordnära och just ”vanlig”. Hon är inte skrämmande, hon är inte en av de dryga modelldivorna man läst om, hon är bara en helt vanlig tjej som är så vacker att hon kan tjäna miljoner på det.
Vad är det konstigaste du har varit med om i modellyrket?
– Jag har varit med om mycket, men det konstigaste var nog när vi skulle plåta en Rolex-kampanj på Island och jag skulle ligga på ett stort isflak i 20 minusgrader. Det första de frågade mig när jag kom dit på morgonen var om jag ville ha vodka eftersom jag skulle frysa så mycket under dagen. Jag hade på mig högklackat och en tunn chiffongklänning och så skulle jag krypa omkring på det här isflaket. Men det fanns en regel att jag bara fick krypa omkring där i 15 minuter för om jag var kvar på flaket längre skulle jag frysa ihjäl. Ingen trodde att det var på riktigt när jag kom hem, folk trodde det var photoshop alltihop. Men jag har bildbevis på min dator!
Vad drar du på dig inför en utekväll?
– I New York har jag bara sneakers och otvättat hår, ingen klär liksom upp sig där inför utgång. Mina amerikanska vänner tycker att mina svenska tjejkompisar ser ut som Barbies för att de är så fixade.
Om din lägenhet började brinna och du hann plocka med dig ett plagg och en accessoar på vägen ut, vad hade du tagit?
– Jag skulle nog ta några av mina Balenciaga-plagg. Jag gjorde en visning för dem exklusivt en gång och då fick jag säkert 50 plagg från den kollektionen.
 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!