Åre Sessions satsar digitalt

11:15 22 Feb 2021

I väntan på att kunna arrangera en fysisk festival på plats släpper festivalen ett antal filmer som ska fungera som ställföreträdare.

Åre Sessions som vanligtvis arrangeras under säsongsavslutningen i Åre var en av de festivaler som allra först tvingades ställa in när coronapandemin slog till förra våren.

Ett år senare står det klart att även den årets säsongsavslutning kommer att få klara sig utan en fysisk festival.
– Det här året har såklart varit en enorm utmaning för hela vår bransch. Men den rådande situationen har också tvingat oss att tänka om, tänka nytt, och fortsätta utmana oss själva rent kreativt. Vi längtar efter att få återvända till Åre för en fysisk festival, men tills dess har vi hittat nya spännande sätt att aktivera oss på, säger Liza Nilsson från festivalledningen.

Istället har festivalen spelat in ett antal digitala festivalupplevelser från Åre, som med start på onsdagen den 24 februari kommer att släppas löpande i Åre Sessions digitala kanaler. Filmerna kommer att skildra alltifrån liveframträdanden till intervjuer med skidåkare.

Först ut är Molly Sandén som gör Kärlek slutar alltid med bråk i en fjällstuga under en snöstorm.
– Åre Sessions skapades ur passionen för musik, skid- och snowboardåkning, god mat och dryck och att få förena alla dessa på en av landets vackraste platser. Åre som by, destination och festivalplats är helt unik och något vi verkligen vill förmedla genom dessa filmer, fortsätter Liza Nilsson.

Ambitionen är emellertid att Åre Sessions ska återkomma i fysisk form så snart som möjligt.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 03, 2021.

0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!