Ninja Blade

Johan Hallstan 15:32 3 Apr 2009

Ninja-action efter mall 1a.

Det är förstås inte för inte som Ninja Blade fått sitt öknamn Ninja Bladen. Likheterna med ett visst Ninja Gaiden är inte precis fåtaliga. Ett otränat öga ser förmodligen heller inte någon större skillnad på de båda latexninjorna Ryu och Ken (en slump?) när de gästar Tokyos skyline med tokiga spex och halsbrytande ninjatrick.

Jämfört med sina feodala förfäder har den moderna ninjan förstås det inte helt lätt. Inte minst då denne ideligen tvingas slåss mot  hentai-monster och tampas med ostiga manus. Ninja Balde är ninjaaction för alla dem som ännu inte har fått nog. Själv tycker jag att det är mest synd att From Software kalkerar slarvigt istället för att göra något av egna Otogi

Plattform: 
Utvecklare: 
Stad: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler spelrecensioner

80 Days

 

80-days.jpg

80 Days är en slags interaktiv novell, där du samtalar dig över kontinenter – med målet att varva jorden på under 80 dagar. Huvudkaraktären i Jules Vernes originalsaga, Phileas Fogg, är en sidokaraktär och spelaren styr istället Foggs franske assistent, Jean Passepartout.

 

Gods Will Be Watching

gods-will-be-watching.jpg

Det finns ingen binär, svart/vit, god/ond värld. Verkligheten är mer komplex än så. Det är ett av Gods Will Be Watchings huvudteman. Ett retrodoftande peka och klicka-äventyr (minns ni Monkey Island? Day of the Tentacle?) som utspelar sig i en rad olika fasta scener. Varje scen går ut på att spelaren ska lösa ett problem genom dialog och handling.