The Rolling Stones - Blue & Lonesome

Christoffer Bertzell 22:05 5 Dec 2016

När hörde du sist ett genuint lekfullt The Rolling Stones på platta? För det är precis vad som sker när gubbarna är försjunkna i sina favoritspår från bluesens 50-tal. Musikaliskt är det extremt konservativt, det kan vara rent av svårt att hitta bandets rocktradition ibland, men genom att hålla hårt i tyglarna släpper de loss än mer inom de givna ramarnas bekvämlighet. Och frågar du Rolling Stones är det inte främst gitarren som förmedlar blå ensamhet, utan munspelet, ett instrument vars livskraft består av en ensam persons andetag. 

Produktionen osar värme och läder som tar dig närmre Rolling Stones än att hänga vid kravallstaketet på Ullevi. Blue & Lonesome låter bokstavligt talat som att du har en ensamkonsert med dem: en livekänsla starkare än vad många livealbum kan förmedla.

 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

James Dean Bradfield - Even in Exile

Manic Street Preachers-frontmannen James Dean Bradfield är aktuell med en soloskiva som är politiskt laddad i sin stillsamhet. Even in Exile är till stor del inspirerad av den chilenska sångaren och politiska aktivisten Victor Jara, vars liv fick ett mycket tragiskt slut 1973 i samband med militärkuppen i Chile.

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.