Suzi Quatro - No Control

Christoffer Bertzell 00:00 2 Apr 2019

Standardiserad blues kan vara svårt att få engagerande. Musikstilen som sådan behärskar Suzi Quatro mer än väl genom en otrolig karriär, men resultatet blir lätt tafatt när materialet låter mer som en jamkväll på den lokala bluespuben än en faktisk platta med grymma musiker. Inte för att ljudkvalitén brister, utan att det helt enkelt är tråkigt. I vissa spår, likt Bass Line finns det ändå ett melodisk vikt som viker in lite mot ett poppigare sound, något som bryter upp den annars alldeles för trista andan av seg blues. Detta är inget album som ska ta med dig på en utforskande artistisk resa, det förstår jag, men lite mer bett hade Suzi Quatro kunnat få med.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Mark Lanegan Band - Somebody’s Knocking

Att Mark Lanegan som få andra klarar att fånga essensen hos både Nick Cave och Iggy Pop vet vi sedan länge, och här är det mörkt och hotfullt som sig bör, med lager av gitarrer, mullrande pukor och tung elektronik. Det är mäktigt, suggestivt och… lite förutsägbart, va?

Berhana – Han

Berhana har lyckats hålla sin skimrande r’n’b under radarn sedan han debuterade med sin självbetitlade EP 2016. När Donald Glover, även kallad Childish Gambino, använde låten Gray Luh i serien Atlanta blev uppmärksamheten dock påtaglig. På debutalbumet Han lyckas Berhana inte bara presentera r’n’b som injekterats med psykedeliska och funkiga influenser. Hans bakgrund som manusförfattare bidrar förmodligen också till albumets konceptuella inramning som är minst sagt filmisk.  

Battles – Juice B Crypts

Juice B Crypts är den mest stressframkallande skiva jag har lyssnat på i år. Soundet består genomgående av gälla, osammanhängande och disharmoniska ljudeffekter från något oerhört enerverande datorspel i höghastighet eller, jag vet inte, Skrillex? Låtarna är i stor utsträckning helt olyssningsbara och för att vara helt ärlig så blev jag tvungen att hoppa över delar av vissa spår på grund av oljudsframkallad ångest.