Slipknot - We Are Not Your Kind

Christoffer Bertzell 00:00 30 Aug 2019

Amerikanerna är ett kontrasternas band. Trots deras stämpel som ett band format av den amerikanska hårdrocken runt millenniet har de aldrig låtit sig karaktäriseras av sin omgivning. De har ständigt varit moderna och aldrig varit samma band på två följande album. Att de nu efter en tid präglad av en familjetragedi samt kaos genom grundmedlemmen Chris Fehns dramatiska avhopp och dess juridiska implikationer, lyckas släppa ett av karriärens starkaste album är både fascinerande och imponerande.

We Are Not Your Kind är en lika matematiskt och snyggt dynamiskt beräknad berättelse som det är en ren intuitivt aggressiv och melodisk resa. På en rakbladsvass egg balanserar de sitt kommersiella signum med en konstnärlig anda som tar sig uttryck i deras sedvanliga frustande raseri, som ändå alltid lockar till sväng. Att som band nå den enorma framgång Slipknot har gjort, men ändå behålla denna kreativa tändning, placerar dem som en av årets starkaste kandidater till årets album.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Bonnie Prince Billy — I Made A Place

”This is the melody baby, and this is the way it is sung” trallar Will Oldham muntert i en sprallig inledande visa, och inget märks av den existensiella ångest som fått honom att hålla andan och låta bli att släppa ny musik i eget namn på många många år, medan han hoppats att ett allt mer fragmentiserat och ytligt musikklimat ska blåsa förbi.