Rihanna - Anti

Julia Vangsnes 00:00 29 Jan 2016

På sitt åttonde album har Rihanna anlitat en hel armé av producenter och låtskrivare. Hon kan få vilken repetitiv loop som helst att låta dynamisk, och soundet låter annorlunda och glimrar till på sina ställen. I sin cover av Tame Impalas New Person, Same Old Mistakes sjunger Rihanna att hon ”feel like a brand new person” över space-ljudmattor, effekter och psykedelisk svävande. Kiss It Better med en topgun-gitarrslinga i en hittig åttiotalspoplåt överaskar, liksom Desperado med sin tunga och distinkta basgång, piano, synthar och automatiserade bandpassfilter i westernoutfit. Albumet är en kameleont som lånar uttryck, som när hon i Higher kanaliserar Amy Winehouse röst och sound. 

Helhetsmässigt känns det som Rihanna letar efter något mer säreget än på sina tidigare releaser. Hon vill bli hörd säger hon, men texterna är överlag fortfarande endimensionella och forcerade. Och även om Anti rör sig i rätt riktning gör sådant bristande engagemang att det uppstår en distans som varken känns samtida eller personligt.

Läs också: Rihanna ger bort nya skivan Anti.

Nyckelord: 
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!