Melvins - Working with God

Anna Bjermqvist 10:00 24 Feb 2021

Melvins är tillbaka som en trio på nya plattan Working with God, med Buzz Osborn på sång och gitarr, Dale Crover på bas och Mike Dillard bakom trumsetet - så nära orginalkonstellationen från 1983 som möjligt alltså. Bandet sätter tonen direkt med en något oväntad cover av Beach Boys I Get Around, som bandet skojfriskt omskrivit till I Fuck Around. Trion känns totalt frigjorda, i snudd på barnsliga ibland, men obryddheten piggar definitivt upp en redan roande lyssning. Metal med influenser av punk, grunge och avantgarde för tankarna till band som Black Sabbath, Judith Priest och Black Flag.

Det oförutsägbara verkar vara en röd tråd för det karismatiske bandet. Det enda man med säkerhet kan förvänta sig här är ett stökigt och högljutt sound med riktigt mastiga låtar. De robusta gitarriffsen är i ständigt fokus och driver låtarna framåt. Det hela ackompanjeras stilfullt av tunga rytmer, anspråkslös sång och förvrängda, elektroniska läten. Ett riktigt nice album där det klassiska möter det nyckfulla i en ultimat symbios!

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Evanescence - The Bitter Truth

För ett band som grundades redan 1995 och först nu släpper album nummer fyra med originalmaterial, är det imponerande hur Amy Lee & co. lyckas behålla mycket av sin kärna från 2003 års debut Fallen. Samtidigt är de flesta daterade nu metal-ingredienserna, tack och lov, bortfiltrerade. Detta sätter en mer organisk amerikaniserad rockton snarare än metal, vilket gör denna giv definitivt mer njutningsbar rent audiovisuellt.