Looptroop Rockers - Mitt hjärta är en bomb

Maja Bredberg 00:15 1 May 2013

Att Looptroop Rockers är gamla i gemet och alltid har rappat med hjärtat är en vetskap man kan känna sig trygg i. Låtarna följer den välbekanta formulan: teknisk rap fylld med klassisk looptroopistisk samhällskritik, uppblandat med elektroniska influenser och reggae – och då blir variationen i gästlistan viktig för skivans helhet. Cleo, Lilla Namo, Kapten Röd, José Gonzalez och Seinabo Sey förgyller och bryter av när de gör sin grej. Men bäst är Den obekväma tystnaden som träffsäkert och sylvasst tar sönder PK-kritiker och andra idioter. Årets refräng sammanfattar det menlösa samhällssamtalet: ”Jaha, nähä, jaha, nähä, mhm, joråsåatt...” 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker. 

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av