Leslie Tay – Vilja & Tålamod

Armani Maleh 00:00 20 Apr 2018

Leslie Tay har varit en essentiell del av svenska musikens ekosystem länge, men det är nu han tar sats och snabbt klättrar upp för näringskedjan. Med debutalbumet Vilja & Tålamod delar låtskrivaren och artisten äntligen med sig av sin egen skattkista och presenterar en dyrbar och eftertraktad pärla. Vartenda taktslag, ton och ord är omsorgsfullt placerad samtidigt som det lyckas låta så naturligt. Albumet är paketerat i den mest skimrande pärlemor där vartenda spår hör ihop på ett organiskt sätt trots att ingen är den andra lik. Det finns verkligen inget ont att säga om en så stark debut som detta är. Det enda som skaver lite grann är skivomslaget, som är för likt Blood Oranges Freetown Sound från 2016 för att det ska gå mig obemärkt förbi. 

Det hörs tydligt att Tay har varit med och format den svenska R’n’B-scenen de senaste åren, och det är så välkommet med en skiva av denna rang. Låtarna Det vi var och Vågorna/Ninas outro (med Nina Persson!!!!) är hypnotiska och om detta inte säkrar Leslie Tays plats på allas spellistor för resten av året så vet jag inte vad som gör. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Parquet Courts - Wide Awake!

Att NYC Observation låter som Buzzcocks och Total Football som Sham 69 imponerar, men det överraskar inte. Samma sak med Almost Had to Start a Fight, som är renodlad punk i Parquet Courts egen tradition, liksom Freebird 2 ännu hårdare så. Men så halvvägs slår den över i en spänstig Gang of Four-inspirerad funkworkout, och det är en genre som inte lika självklart associeras till det här Brooklynbandet.