Kid Ink - Full Speed

Adam Jansson 16:03 15 Feb 2015

Kid Ink är ett utmärkt exempel på hur en artist år 2015, med hjälp av stjärnproducent och stjärnfeature, kan toppa en Billboardlista i 18 veckor och trots det framstå som fullkomligt anonym. Fenomenet återfinns även här, på uppföljaren till förra årets My Own Lane. En medioker huvudakt undsatt av ett gäng lagom intressanta gäster och flertalet A-liststämplade producenttags. Lite av 2015 års svar på 2008 års Flo Rida. Vid sidan av Kid Inks trötta one-liners utmärker sig bland annat Dej Loafs oemotståndliga refräng på Be Real och Loyal-producenten Nic Nacs luftiga beat på Dolo.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Dodie – Build a Problem

Dodie är en sån artist som jag värjt mig ifrån att lyssna på. Kanske för att hon påminner mig om 2017, när jag ville bli instagram-aktivist och lyssnade på Ocean Eyes av Billie Eilish på repeat. Visserligen är hennes debutalbum Build a Problem både välproducerat och fyllt av vackra låtar, men samtidigt känns det som att hon spelar det säkert (dvs tråkigt). Dessutom kan jag inte släppa känslan av att hon vill vara en snäll Billie Eilish. 

Van Morrison - Latest Record Project Volume I

Jag minns än i dag första gången jag hörde Brown Eyed Girl. Bilradion spelade “tjalala” och det kändes omöjligt för mig att inte nicka i takt med huvudet. Då var jag bara drygt tio år gammal, men sedan dess har jag haft en svag punkt för soul-doktorn Van Morrison.

Sara Wohlin Zerpe – Gör det nu

Jag blir alltid patriotisk när det kommer till norrländsk pop. Vare sig det är Säkert, Katohjärta Honungsvägen eller Duschpalatset. Ber om ursäkt för min Umeå–centrism, finns så mycket mer också! Till exempel norrbottniska Sara Wohlin Zerpe som nu EP-debuterar med Gör det nu. Det är en fin samling med svensk indiepop som alla som gillar det Annika Norlin gör bör lyssna på.