Hannes – Summer 3000

levi hielle-bergstrom 00:00 29 Aug 2019

Redan när singeln I Went to the Jungle kom ut 2017 så gjorde Hannes avtryck. Han och producenten Tom White fann den perfekta balansen mellan pop, r’n’b och olycklig kärlek. Duon har sedan dess slipat på sina melankoliska och tröstande alster. När debut-EP:n nu landar står det klart att de har bemästrat soundet som var så rörande vid de första staplande singlarna. 

Att beskriva kärlek i ett poppigt r’n’b-format kan lätt bli blasé. Men Hannes har hittat den gyllene medelvägen när han med sin silkeslena röst tacklar ämnet från oväntade håll. Singeln Fill Me Up är en ödmjuk begäran om att få bli sedd samtidigt som Every Young Boy’s Song berör det repetitiva och något patetiska med romantisk kärlek. Titelspåret bär samma elegans som övriga låtar trots att den saknar sång. Producenten Tom White visar sin finkänslighet när han låter det sällsamma gitarrkompet övergå i ett vackert kollage av blås, pitchade röster och vemod. 

Summer 3000 låter som en blandning av The tallest man on earth, James Blake och Kevin Abstract om jämförelser ens är nödvändiga. Hannes förmåga att låta en lättsam låt som Similar ha en melankolisk underton får det glada att bli villkorat. Som debut betraktat så är Summer 3000 gripande. Det är en vacker samling låtar där det bräckliga får ta plats. En modig och egen presentation från en mycket lovande duo.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Here Be Wolves — Here Be Wolves

När Karla-Therese Kjellvander bildar duo med den nya bekantskapen Mikael Peterson finns inte tillstymmelse till kompromiss vare i texter eller i musikaliskt engagemang. Hon må vara uttalat icketroende medan han är djupt religiös, men att han vill använda sin musik till att besjunga sin tro på och kärlek till Jesus är inte så udda i den sortens stilla välskrivna americana som är deras gemensamma musikaliska uttryck.