Hannes – Summer 3000

levi hielle-bergstrom 00:00 29 Aug 2019

Redan när singeln I Went to the Jungle kom ut 2017 så gjorde Hannes avtryck. Han och producenten Tom White fann den perfekta balansen mellan pop, r’n’b och olycklig kärlek. Duon har sedan dess slipat på sina melankoliska och tröstande alster. När debut-EP:n nu landar står det klart att de har bemästrat soundet som var så rörande vid de första staplande singlarna. 

Att beskriva kärlek i ett poppigt r’n’b-format kan lätt bli blasé. Men Hannes har hittat den gyllene medelvägen när han med sin silkeslena röst tacklar ämnet från oväntade håll. Singeln Fill Me Up är en ödmjuk begäran om att få bli sedd samtidigt som Every Young Boy’s Song berör det repetitiva och något patetiska med romantisk kärlek. Titelspåret bär samma elegans som övriga låtar trots att den saknar sång. Producenten Tom White visar sin finkänslighet när han låter det sällsamma gitarrkompet övergå i ett vackert kollage av blås, pitchade röster och vemod. 

Summer 3000 låter som en blandning av The tallest man on earth, James Blake och Kevin Abstract om jämförelser ens är nödvändiga. Hannes förmåga att låta en lättsam låt som Similar ha en melankolisk underton får det glada att bli villkorat. Som debut betraktat så är Summer 3000 gripande. Det är en vacker samling låtar där det bräckliga får ta plats. En modig och egen presentation från en mycket lovande duo.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Bonnie Prince Billy — I Made A Place

”This is the melody baby, and this is the way it is sung” trallar Will Oldham muntert i en sprallig inledande visa, och inget märks av den existensiella ångest som fått honom att hålla andan och låta bli att släppa ny musik i eget namn på många många år, medan han hoppats att ett allt mer fragmentiserat och ytligt musikklimat ska blåsa förbi.