Grapell - Crier

Sophie Winberg 00:00 10 Nov 2017

Stockholmsbaserade duon Grapell består av Emil Erstrand och Nils Nygardh och låter som om vit nittiotalssoul á la Erik Gadd transporterats till 2017 och landat i en trendig lounge på valfritt livsstilshotell. Missförstå mig inte - det är inte nödvändigtvis negativt. Crier är nämligen ett helgjutet album som om det bara tog lite större risker kunnat bli riktigt jäkla bra. Som det är nu är soundet så förfinat att det riskerar att bli bakgrundsmusik, och deras förmågor förtjänar bättre än så.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Kassia Klein - Death To All Things Pop

Låt mig presentera: Death To All Things Pop, en skiva som kommer göra dig till en bättre person. Kassia Klein som består av Maja Gödicke och Kåre Vernby (Farväl Till Ungdomen) är den perfekta mixen av vemod, romance och pop. Den här skivan har fyllt ett tomrum jag inte visste fanns och jag hoppas den gör detsamma för dig. Låtarna Tystnaden och Kokomo kommer gå på repeat från och med nu. Nej det var en lögn. Hela Death To All Things Pop kommer spelas högt och utan paus i mina hörlurar hela hösten.

David Guetta - 7

David Guettas sjunde album skvallrar om en artist som tappat självförtroendet. Det är kvantitet före kvalitet, och istället för tryggheten i en medveten hitmakares säkra hand finns här en känsla av osäkerhet, och att ”om jag fyller plattan med alla utkast jag har måste jag väll ha åtminstone nån hit här?”