Frantic Amber - Bellatrix

Christoffer Bertzell 00:00 23 Aug 2019

När Stockholmskvintetten återkommer med en fullängdare är det i ett betydligt hårdare format jämfört med tidigare, men utan att för sakens skull låta brutalare. Essensen är fortfarande melodisk death metal som dock känns vilsen genremässigt. Skillnaden som kommer att förvåna fans är främst trumspelet som leder gitarrernas mer tekniska spel. Det varvas synkade breakdown-riff med smattriga blastbeats och getinggitarrer som andas melodisk black metal från sent 90-tal, för att sedan landa i en tradig Amon Amarth-grundad death metal. Nog för att detta är en uppfriskande riktning för bandet, som tidigare kämpat med ett generiskt sound. Med ett starkare låtskrivande och mer nyanserad vokal insats, lär bandet bryta sig ut ur sina gamla spår snart.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!