Duvchi - This Kind Of Ocean

Sofie Andersson 00:00 4 Dec 2020

Efter sitt senaste albumsläpp 2015 har Duvchi ägnat sig åt att skriva och producera musik till internationella höjdare. Men de senaste fem åren har trots framgångar för låtskrivaren också präglats av en stark stress. This Kind Of Ocean skildrar låtskrivarens väg tillbaka till ett välmående kreativt sinne, sitt artisteri, till Duvchi.  

Det milslånga världshavet mellan Sverige och Amerika är vad som fått symbolisera både de geografiska men också psykiska skiljaktigheterna som två separata liv på vardera sida Atlanten kan innebära. Ett avstånd som Duvchi genomgående behandlar mer eller mindre på alla spår. Låtarna ger till en början plats för de mer dämpade, lågmälda känslorna för att tillsist blomma ut i crescendon av drivande bas och lyckorus. Duvchi fortsätter att utforska och testa nya saker med sin egensinniga röstproduktion. I varje låt pulserar en förädlad kreativitet som både känns genuin och autentiskt. 

Det som gör This Kind Of Ocean till en av de mest innovativa och kraftfulla produktioner i år är det faktum att albumet lyckas vara lika mycket ett auditivt mästerverk som ett visuellt. Till albumomslaget och den häpnadsväckande musikvideon till Geronimo är det ett kreativt samarbete mellan Duvchi och den svenska konstnären Simon Stålenhag som ligger bakom. Tillsammans med musiken skapar det en berättelse och tillflyktsort, för lyssnaren att försvinna i.  

I en tid där just avstånd talar till dem flesta, blir This Kind Of Ocean en tröstande och omsorgsfull kram. Ett möjligt utlopp och en försoning. För en kort stund känns det som att havet underkastar sig Duvchi, istället för tvärtom.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Benjamin Ingrosso - En gång i tiden

“Skitungen från Kanal 5” har lyckats fånga folkets såväl som kulturskäggens hjärtan. En pers i sig och det måste sägas. 

Benjamin Ingrosso lämnar ett enastående musikår bakom sig och där bland också sin medverkan i TV4s Så mycket bättre. Programmet där han genom att prata (och avbryta alldeles för mycket) lyckades genuint leverera hela sig själv. Han vann oklanderligt över alla tvekare.