Drake – For All the Dogs (Scary Hours Edition)

Leonard Lukic 14:45 20 Nov 2023

För några veckor sedan meddelade Drake att han skulle ta en paus efter lanseringen av sitt album For All the Dogs. Till min förvåning väljer han nu att förbrylla oss alla och förlänga projektet med en EP i sin etablerade Scary Hours-serie.

Rapparen presenterar sex nya spår med minimalistiska och jazziga inslag, rytmen är avslappnad och han avstår från allt som har med sång att göra. Han lyckas höja ribban här, och verserna är betydligt mer slagkraftiga än det som erbjuds på det senaste albumet.

Det verkar som att artisten, åtminstone delvis, försöker rädda sitt ego i och med den kritik som For All the Dogs fick ta emot. Här är han mer centrerad kring en ljudbild samtidigt som musiken känns stilren. Det som intresserar mig mest är Red Button där han pratar om att skjuta på sitt albumsläpp för att inte konkurrera med Taylor Swift, att vara i samma race som en annan musikgigant visar sig vara en utmaning när det kommer till siffror. Samtidigt försöker han elda på texterna genom att dissa artister, som exempelvis Ye.

Scary Hours 3, som EP:n även kallas, gör mig både kluven och hoppfull. Trots att Drake försöker rädda sitt skinn efter ett mediokert släpp, så måste jag medge att den här stilen av seriös och avslappnad musik passar honom väl och det välkomnas med öppna armar.
 

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner